Сільські амбулаторії Рівненщини отримали 34 нових автомобілі

13.07.2019 11:37   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

34 нових службових автомобілі передали амбулаторіям Рівненщини. Машини придбані за рахунок державної субвенції, спрямованої на розвиток медицини в сільській місцевості.

Нові позашляховики передбачені для роботи сімейних лікарів, які працюватимуть у 34-х новозбудованих сільських амбулаторіях Рівненської області.

«Така подія для нас – справжнє свято. Ви пам’ятаєте, як ми відкривали першу сільську амбулаторію в нашій області на початку весни. Тепер ми вже маємо 18 таких новозбудованих закладів з усіх 34 запланованих. При цьому 20 амбулаторій мають житло для лікарів. Для абсолютно всіх закладів відразу ж були передбачені автомобілі підвищеної прохідності. Таке авто значно прискорить надання медичної послуги на місці, чим зробить її більш якіснішою. Тож відсьогодні 34 транспортних засобипоїдуть в громади», - зазначив в.о. голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко, який вручив ключі від новеньких Renault DUSTER.

Автівки, вартістю в півмільйона гривень кожна, використовуватимуть для обслуговування жителів сільської місцевості. Автомобілі  Renault Duster є повнопривідними з підвищеною прохідністю, що забезпечить можливість доїзду медиків до найвіддаленіших населених пунктів.

«Ногами багато не находишся. Адже є виклики пацієнтів, що проживають за 5 чи 7 кілометрів від амбулаторії. Звісно, що потрібно ще з собою взяти й аптечку, у якій має бути все для надання невідкладної допомоги. У такі віддалені місця я їздила своїм власним автомобілем. А хто, його не має, той ходить до хворих пішки», - розповіла завідуюча амбулаторії у селі Забороль Вікторія, яка до свого місця роботи поїхала на новенькому Renault DUSTER.

Нова автівка дозволить діставатися до пацієнтів швидше, розповідає Анатолій Гриценко, котрий працює водієм Кухітської амбулаторії Зарічненського району. Завдяки реформі сільської медицини в селі будується нова амбулаторія. Для неї і отримали автомобіль.

На купівлю автівок для Рівненщини з державного бюджету спрямували 17 мільйонів гривень.

За матеріалами РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews