Після тривалої перерви Рівне знову накривають сильні зливи

14.07.2019 18:15   Опубліковано : Любомир Тлумак
Джерело: RvNews

Так, учора, наприклад, на деяких вулицях виник справжній транспортний колапс. Зокрема, було затоплено центральну частину міста в районі вулиць  В’ячеслава Чорновола, Соборної, Степана Бандери та інші райони.

Тож деякі автомобілі не могли самі вибратися з водяної пастки.

Окрім цього злива затопила ринок «Андріївський», що облизу старого автовокзалу. 

За словами фахівців, причиною постійного затоплення Рівного внаслідок сильних дощів є стара каналізаційна система, а подекуди її відсутність. У міській владі зазначають, що на вирішення цієї проблеми потрібні колосальні кошти. Тому помітних змін найближчим часом навряд чи вдасться нам дочекатися.  

null
Фото з мережі Інтернет

Немало лиха наробила вчорашня злива і на східній околиці обласного центру, зокрема на міському кладовищі «Нове», городах і присадибних ділянках місцевих мешканців.

Принаймні, автора цих рядків рясний дощ застав зненацька, коли вибирав з грядки цибулю. Спочатку думав: перечекаю, дощ пройде і перестане…

Але не так сталося, як гадалося. Шалені брудні водяні потоки з полів і людських городів буквально линули на автодорогу, що веде до міського кладовища. Рідкі автівки і «маршрутки», як ті катери пробивали собі шлях, піднімаючи хвилі вище своїх дахів.

Такої зливи я і мої сусіди за своє життя ще не бачили.

Тож залишивши на городі тачку з цибулею, з трудом дістався додому, поміняв весь одяг, на якому не було жодного сухого місця, і став чекати...

 Але невдовзі злива вщухла, вода почала спадати і в небі знову засяяло тепле сонечко.  Люди ж приступили до завершення розпочатих робіт, які так несподівано перебила шалена злива. На щастя, особливої шкоди вона нікому не завдала.

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews