Тернополяни об’єдналися для того, щоб допомагати безпритульним котам

15.07.2019 14:27   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Т1 Новини

Допомога чотирилапим. У Тернополі зоозахисниці об’єднались, щоб врятувати бездомних котів. Тварин годують, стерилізують та шукають їм нових господарів.

Долучитись до доброї справи можуть і інші жителі міста. Як це зробити, дивіться у сюжеті Т1 Новини.

У соціальній мережі Фейсбук Вікторія Шевчук об’єднала мешканців Тернополя та області, щоб допомагати безпритульним кошенятам.

Вони знаходять тварин на вулиці, забирають до себе, лікують, стерилізують і шукають їм нову сім’ю. Дівчата-однодумці не називають себе волонтерами, а лише небайдужими громадянами.

На їхньому рахунку десятки врятованих маленьких котів.

– Це дівчинка – одна з п’яти кошенят, яких привела дворова киця в підвалі…Ми їх зловили п’ятьох і віднесли на перетримку. Кицю ми стерилізували. Двоє з цих п’яти вже прилаштовані, – каже тернополянка Уляна Єфімович.

Четверо новонароджених кошенят в пакеті – нещодавня знахідка, яка особливо вразила дівчат. – Подзвонив зранку хлопець, представився і каже…Віка нас координує, всі оголошення постить. І знайшли перетримку в Тернополі, – каже тернополянка Ірина Буковська.

Доброчинці надсилають кошти на один загальний рахунок. Дівчата витрачають їх на лікування і харчування котів. Вони ведуть чіткий звіт і зберігають всі чеки.

Зоозахисниця Ірина Павлюк каже, завдяки небайдужим тернополянам днями вдалось врятувати кішку Фібі, у якої були проблеми з очима.

– Декілька днів тому повернулася зі Львова кішка у якої проблеми із зором…У Львові дають шанс на збереження одного ока, – каже тернополянка Ірина Павлюк. Допомагають бездомним котам у “Зоомагазині” неподалік ринку. Сюди можна прийти і безкоштовно забрати тваринку у свою сім’ю.

– В нас в планах також є відкриття нового магазину. Незабаром будемо відкриватися. В планах також є бокси спеціальні для безпритульних тварин…Ми закликаємо не купувати тварин, а захищати безпритульних, – каже тернополянка Іванна Стефанчук.

Зоозахисники наголошують, щоб на вулицях міста бездомних котів стало менше – тварин потрібно стерилізувати. Волонтери готові допомогти зібрати кошти на це. Відтак новонароджені кошенята не будуть гинути.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Т1 Новини