У Львові виходили дитину з вагою 480 грамів

17.07.2019 00:16   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Status Quo

Львівські неонатологи вперше виходили дитину з вагою 480 грамів.

Читайте також

Раніше судимий львів’янин побив 10-місячну дитину своєї співмешканки
У Львівській області стало народжуватись більше дітей
Африканку з немовлям затримали на українсько-польському кордоні

Сьогодні дівчинці виповнився рік, пише - Status Quo.

16 липня маленькій Іринці, що народилася з критично малою вагою - всього 480 г, виповниться рік. Від неї ще при народженні відмовилися батьки, тож дитина святкуватиме свій день народження у неонатальному центрі Львівської обласної клінічної лікарні.

Як повідомила завідувачка відділення патології недоношених новонароджених, головний неонатолог Львівщини Ольга Децик, дівчинка дуже поспішала з’явитися на світ. Вона народилася на 23 тижні вагітності з вагою всього 480 г з незрілістю усіх органів і систем: з недостатнім розвитком нервової системи, легень, серця, нирок, органів травлення, імунної системи. І цю дитину лікарям вдалося виходити.

«Це перша дитина з такою критично малою вагою тіла, всього 480 г, яку вдалося виходити. Хоча ми вже 20 років виходжуємо дітей, що народилися з вагою до одного кілограма. Але з такою критично малою вагою, менше 500 г, вперше. Тому Іринка – наша радість і гордість», - каже Ольга Децик.

Від дитини відмовилися батьки, з перших днів народження і до тепер дитина перебуваж в центрі, де нею опікуються лікарі. Три місяці провела у відділенні інтенсивноі терапіі, решту часу - у відділенні патологіі передчасно народжених. З допомогою лікарів вона подолала всі перешкоди, поборола всі загрози і зараз нормально розвивається. Усміхнена, спокійна, активна.

18 липня дівчинку передадуть у будинок дитини, а 16 липня Іринці виповнюється рік. Її день народження лікарі вирішили відсвяткувати в лікарні і запрошують на нього усіх небайдужих до долі дівчинки людей. Чекають на ньому благодійників і спонсорів також. З усіх питань можна звернутися до Ольги Децик - 0 67 373 63 45.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo