Молодь з цілої України вшанувала героїв УПА на теренах Рівненського та Костопільського району

Незважаючи на труднощі та примхи погоди

18.07.2019 00:41   Опубліковано : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

Учасники Молодіжного історично-пошукового табору «Повстанські ночі» завершили свій  проект в урочищі Гутвин на Костопільщині. 

В цьому місці у період з 1942 по 1943 рік знаходився  штаб УПА «Північ» та стояли на постої  вояки  армії УНР,  які готувалися до Зимового  походу. За 5 днів таборування  молодь зі всіх куточків України  пізнала  історію УПА  на Рівненщині та  впорядкувала 10  місць  поховань  (визначних місць)  пов’язаних з героїчною боротьбою Української повстанської армії. 

null
 Фото надано Юрієм Ткачуком

Вшановано таких визначних діячів  як Володимир Робітницький (поблизу с.Грабів), Василь Івахів  (с. Бичаль) , Дмитро Клячківський ( місцевість поблизу с. Суськ), Сергій  Качинський (с. Оржів) , Ніл Хасевич  (с. Сухівці та с. Дюксин). Молодь відвідала місця, які пов’язаних з їх діяльністю. Були проведені краєзнавчі екскурсії у відповідні населені пункти.

null
 Фото надано Юрієм Ткачуком

 

null
 Фото надано Юрієм Ткачуком

Цікавим моментом табору було, що його учасниками були хлопці та дівчата з села Піддубці Луцького району, де народився та жив Сергій Качинський. Особливо вразила учасників зустріч з  безпосереднім учасником тих подій - учнем художника Ніла Хасевича з села Дюксин. Емоційний   зв’язок поколінь – це те, що завжди допомагало не втратити українську мрію.

null
 Фото надано Юрієм Ткачуком

 

null
 Фото надано Юрієм Ткачуком

 

null
 Фото надано Юрієм Ткачуком

Крім історично-пошукової роботи учасники мали цікаві пригоди, через подолання завалів складної водної ділянки річкою Горинь за маршрутом: с. Оржів  Рівненського району – с. Звіздівка Костопільського р-ну Рівненської області, що забирало  в учасників багато сил та часу.  

null
 Фото надано Юрієм Ткачуком

Денна втома від водних та піших переходів компенсувалася цікавими історичними  розповідями, піснями та іграми біля ватри. Крім того учасники мали можливість позмагатися в командній грі в пейнбол та футбол.  Дощова та прохолодна погода, що супроводжувала цілий табір не завадили учасникам та організаторам.

null
Фото з мережі Інтернет

Завзятість учасників та цікава насичена програма табору допомогла виконати поставлену мету таборування – ознайомити  молодь з історією визвольних змагань  УПА та вшанувати визначних діячів руху опору.

null
 Фото надано Юрієм Ткачуком

Поінформував Юрій Ткачук, керівник проекту  


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews