У Львові спростили зарахування дітей до садочків (Відео)

20.07.2019 22:27   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Щоденний Львів

Виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив у п’ятницю, 19 липня, рішення «Про внесення знін до рішення виконкому №1190 «Про затвердження «Положення та правил про порядок набору, обліку та забезпечення прозорості у зарахуванні дітей до закладів дошкільної освіти Львова» від 29 зрудня 2017 року.

Про це повідомили в п’ятницю, 19 липня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Внесені зміни мають полегшити процедуру зарахування дітей до ЗДО (закладів дошкільної освіти)», пише - Щоденний Львів.

Начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик зазначила: «Минулий рік ми працювали з громадськістю, з батьками щодо вдосконалення електронної системи реєстрації та зарахування дітей до закладів дошкільної освіти. Це положення почало працювати в цьому році, але ми побачили, що якісь певні моменти були упущені. Тому зараз ми намагались це все виправити та довести до відома батьків до того часу, які діти будуть приходити у садочки 1 вересня, адже з 2 вересня у нас почнеться реєстрація дітей, які народилися у 2018 році».

Зоряна Довганик також розповіла: «Перше, що повинні розуміти батьки – при зарахуванні дитину у заклад дошкільної освіти вони повинні, окрім медичної довідки, принести довідку про проведення щеплення. Це є обов’язково, бо епідемічна ситуація під час навчального року буває складною, тому намагаємо уникнути загрозливих ситуацій».

Начальниця управління освіти ЛМР також поінформувала: «При реєстрації дитини до садочка батьки обов’язково мають прикріпити сканкопію, а також посвідку про пільговість, якщо дитина є пільгової категорії. В минулому варіанті було вказано, що такі батьки, які мають пільги при зарахування їх дітей у садочки, повинні всі бути зареєстровані у державному реєстрі у територіальних відділеннях соціального захисту». Зоряна Довганик також зазначила: «Але насправді є категорія осіб, які мають пільговість, але не внесені до цього реєстру, тому виникали певні суперечності. Це, як правило, діти військовослужбовців та діти учасників АТО. Ми їх виокремили, і вони повинні подати просто посвідку про пільговість. Окрім того батьки матимуть можливість подавати документи на зарахування дитини онлайн. В садочок приходити не потрібно буде, лише до 1 вересня занести оригінали медичної довідки та довідки про щеплення».

«Батьки, які зареєстрували свою дитину у конкретний садочок, дитина до нього потрапила, вже подано документи до нього, але пізніше вирішують, що їм цей садочок не підходить, можуть прийти в ЦНАП, написати заяву на скасування попередньої реєстрації і таким чином ще раз зареєструвати свою дитину. У випадку, якщо ж батьки подали заяву, їх дитину прийняли в садок, але вони з певних причин не принести заяви, то вона є неактивною до грудня, а в січні вона автоматично переноситься на наступний навчальний рік», – поінформувала також начальниця управління освіти ЛМР.

«Батьки мають можливість коригувати пріоритетність зарахування дітей до садочків до 10 травня того року, в якому вона повинна йти до закладу дошкільної освіти. На цей час у нас є садочки, де є вільні місця, а є переповнені садочки. Тому якщо батьки мають можливість довозити свою дитину до садка у іншому районі, вони можуть її перереєструвати до нього. Після 10 травня коригування припиняється і починається процес формування груп», – повідомила також начальниця управління освіти ЛМР.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів