Віталій Тарасюк

Віталій Тарасюк

журналіст, репортер з Млинова

Не стріляйте у фазанів… – На Млинівщині буде заповідник

22.07.2019 21:38   Автор : Віталій Тарасюк
Джерело: RvNews

Невдовзі стартує сезон полювання на пернату дичину, тож тепер у мисливців, як кажуть, передстартове хвилювання. Втім, серед них знайшлися гуманісти, які просять заборонити полювання. Звісно, що не всюди на Млинівщині, а лише в одному місці - болотяному масиві «Добрятинський». Принаймні про це просили поінформувати громадськість району активісти районної організації Українського товариства мисливців та рибалок.

Що спонукало мисливське братство вдатися до такого заборонного кроку? Річ у тім, що кілька десятків членів районної організації УТМР скооперувалися і нагромадили 9 000 тисяч гривень. На ці кошти вирішили придбати на птахофабриці у Карпилівці Рівненського району п’ятдесят фазанів і для розмноження запустити їх саме у болотяний масив «Добрятинський».

null
 Фото Віталія Тарасюка

Відтак ініціатори цього почину звертаються до побратимів-мисливців з проханням бодай на рік утриматися від полювання в цьому масиві. Для нагадування і застереження там будуть встановлені відповідні інформаційні стенди.

Крім того, мисливський актив звертається до мешканців навколишніх сіл, а також до громадян, які волею долі потраплять на добрятинське болото, утриматися від спалювання трави, розведення там багать і т.д., бо вогонь може завдати великої шкоди пернатим та спричинити мисливському товариству значні матеріальні збитки, адже фазани сплять у густій рослинності на землі.

null
 Фото Віталія Тарасюка

Отож будьмо єдині у прагненні заквітчувати наш край корисними починаннями  і світлими задумами…


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews