Або закріпимо децентралізацію в Конституції, або нам нав’язуватимуть федералізацію, - Прем’єр-міністр

23.07.2019 16:43   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман назвав децентралізацію однією з головних реформ, які заслуговують на подальшу посилену увагу і захист.

Відкриваючи засідання Кабінету Міністрів 17 липня, Глава Уряду наголосив, що в Україні існує кілька варіантів розвитку подій щодо долі децентралізації, і найгірший з яких – федералізація держави.

«Що таке децентралізація? Це нові дороги, новий освітній простір і багато речей, які потрібні кожній родині. Що буде далі? Або завершимо формування громад, або законсервуємо стару систему і знищимо фінансову децентралізацію. Або закріпимо децентралізацію в Конституції, або нам будуть нав’язувати федералізацію», – сказав Володимир Гройсман. На його думку, вибір дій є – так само, як і є його наслідки.

Тому дуже важливо, аби після виборів ті ключові зміни, які були започатковані для побудови сильної і успішної України, не були зупинені і згорнуті, а були захищені і продовжені.

null
 




Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews