Недалеко від Тернополя зафіксували небезпечний вірус (Відео)

27.07.2019 12:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Т1 Новини

Африканську чуму свиней виявили на одному з домогоподарств у селищі Велика Березовиця. Там оголошений карантин. Ветеринари роблять опис поголів’я свиней, які знаходяться в зоні нагляду. Повідомляє Т1 Новини.

Це 14 випадок африканської чуми в Тернопільській області за два роки. У Великій Березовиці його зафіксували вперше. Від небезпечного захворювання загинула свиня в’єтнамської породи.

- Даний випадок було зафіксовано у неділю, в день виборів. На одному з домоволодінь в нашому селищі, в громадянки, яка мала декілька голів. Однак, коли зафіксували захворювання у неї була одна особина, - каже Великоберезовицький селищний голова Ілля Костюк.

В природних умовах на африканську чуму можуть захворіти як домашні так і дикі свині будь-якого віку. Здорові свині заражаються при спільному утриманні їх з інфікованими тваринами. Збудник африканської чуми передається через корм, пасовища, транспортні засоби забруднені випорожненнями хворих тварин. Мешканець Великої Березовиці Антон Сипень кілька років розводить свиней в’єтнамської породи. Щоб не хворіли, усіх тварин вакцинує.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Т1 Новини