Тернополяни зможуть безкоштовно отримати інсулін

28.07.2019 08:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Т1 Новини

З діабетом без ліків. У Тернополі пацієнти з цукровим діабетом знову зіткнулися з дефіцитом коштів на придбання препаратів. Наразі гроші виділили з міського бюджету, проте чи вистачить їх до кінця року, з'ясовував кореспондент Т1 Новини.

Хворі на цукровий діабет тернополяни знову зможуть безперешкодно отримати інсулін в аптеках. З міського бюджету на ці потреби виділили 3 мільйони гривень.

- На управління охорони здоров'я виділено 4 млн 606 тисяч гривень. 3 мільйони з них підуть на придбання інсуліну, тому що держава не фінансує жодної гривні. 600 тисяч піде на використання безкоштовних рецептів, а також на заробітну плату і поточні витрати, - каже міський голова Тернополя Сергій Надал.

В управлінні охорони здоров'я міста кажуть, якби дане рішення не ухвалили, то багатьом хворим на цукровий діабет тернополянам, які належать до малозахищених верств населення, було б важко справитися з проблемою самостійно.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Т1 Новини