Реклама Америки в Тернополі у 1920-х роках

29.07.2019 17:13   Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко
Джерело: TeNews

В 1920-х роках країни Південної Америки активно рекламувались в тогочасних ЗМІ Тернопільщини як такі, де тернополяни зможуть змінити своє життя на краще, швидко адаптуватись і заробляти шалені гроші. Омріяна, далека та екзотична Південна Америка манила багатьох.

Подорож на комфортабельному кораблі, сприятливий клімат, неосяжні землі, благодатна земля, океан, екзотичний рослинний та тваринний світ, все це було перевагами.

Допомогу в реалізації мрії – еміграції до Південної Америки –  надавало Пароплавне Товариство.

В Терноплі в 1920-х роках їхній офіс знаходився за адресою вулиця Руська № 6. Вулиця Руська в Тернополі з початку ХХ ст. славилась ресторанами, кімнатами-покоями для сніданків, аптеками.

Також білети до південного континенту окрім Тернополя, можна було придбати в Луцьку, Ковелі та Львові.

Тоді тернополянам активно рекламували три країни: Аргентину, Бразилію та Уругвай.

Для того, щоб здійснити свою мрію треба було для початку отримати еміграційний паспорт, а до того передувала процедура різних дозволів, довідок, тобто, з тих часів майже нічого не змінилось. Ну, як без оплати? Задаток тоді становив – 5 доларів для початку, ну а далі вже в індивідуальному порядку.

Умови еміграції були тоді не рівні для всіх. Якщо ви жінка, якій не виповнилось 25 років, то можете подорожувати лише в супроводі ближчих родичів, або маючи виклик від родини, яка вже емігрувала до Америки. Обов’язковим був огляд лікаря від Пароплавного Товариства.

Подорож до Південної Америки відбувалась на комфортабельному судні «Cosulich Line» (Козуліч Лайн). На знайдених фото можна побачити, яким було судно зовні і яким був інтер’єр.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

 

null

 

null

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews