Фестиваль «Файне місто»: народ втомлений, невиспаний, але щасливий (Фоторепортаж)

30.07.2019 13:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

Гучно, яскраво, музично, смачно та емоційно відгримів міжнародний музичний фестиваль «Файне місто». Як і в попередні роки, він проходив у кількох кілометрах від Тернополя — на великому іподромі, де знайшлося місце тисячам меломанів з України та закордону.

Вражень залишилось чимало і, як не дивно, усі вони приємні. Організатори зробили усе, щоб сюди знову і знову хотіли повертатись спраглі до музики та свободи меломани. І справді, тут відчуваєш себе по-іншому… вільніше, розкутіше, десь далеко-далеко від буденних турбот та міської метушні.

Саме відпочити від скучної офісної роботи на фестиваль до Тернополя приїхали кияни Тарас, Маркіян та Олександр. Хлопці працюють програмістами в столичній компанії, почути про фестиваль від своїх друзів вже давно і цього року вирішили будь-що потрапити сюди.

— Бо краще один раз побачити, ніж 100 разів почути. Тепер кликатиму сюди знайомих, бо це більше, ніж я очікував. І по музиці, і по настрою, і по інфраструктурі, — констатує Маркіян, з яким одноголосно погоджуються друзі.

Дійсно, на фестивалі "Файне місто" кожен район та локація мають свою історію. Цьогоріч на фестивальників чекало сім сцен, більше 100 виконавців із різних країн, формат "open-air", а також розваги: реслінг, дитяча кімната, гейм-тур, луна-парк, «розумні ігри», настільні психологічні ігри, центр науки, спортивний парк, музей та інші цікаві розваги.

У третій день гості зізнаються, що втомлені та невиспані, але щасливі. І хоч прогноз погоди не тішив, дощовики нікому не знадобилися – хмар над іподромом не було, натомість фестивальки навіть встигли засмагнути.

Щодо концертної програми, то тут знову ж таки — «попадання в ціль» – для любителів книг — Ірена Карпа з презентацією «Добрих новин з Аральського моря» та Юрій Іздрик та його "Меланхолії". На головній сцені запалювали Detach, O.Torvald, легендарні Kadebostanyта Arch Enemy. До слова, “Файне Місто” є одним з небагатьох українських фестивалів, на якому пересікаються практично всі сучасні напрямки музики: рок, альтернатива, фолк, поп, денс-музику виконують тільки кращі музичні українські та іноземні виконавці, які творять музичну частину фестивальної програми.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Павло Жак


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews