На Тернопільщині, виявили угрупування, які торгували людьми

30.07.2019 14:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

У Тернополі, 30 липня, відбулася прес-конференція до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми. Також,  на Театральному майдані, авто- та залізничному вокзалах будуть проведені заходи, щоб привернути увагу містян до цієї проблеми.

Лише за 2018-2019 рр. в області зафіксували 32 особи, які стали потерпілими від торгівлі людьми. Найбільше таких випадків трапляється, коли люди покладаються на допомогу незнайомці при еміграції.

Також, потрібно брати до уваги молодь, які можуть стати потерпілими у торгівлі людьми. Адже, зараз діти з 16 років, при наявності закордонного паспорта, може перетинати кордон без згоди батьків. Зазвичай, молодь їздить на екскурсії чи літній підробіток. Інколи їм можуть використати як засіб для збагачення.

«Якщо вони будуть обачливішими до випадкових знайомств — це стосується здебільш знайомств через facebook, Instagram та інші соціальні мережі, то менша ймовірність того, що вони попадуть у таку ситуацію», - зазначає начальник Служби у справах дітей Тернопільської обласної державної адміністрації Ростислав Дрозд.

В області зафіксували 3 угруповання, які торгували людьми. У 2019 році затримали одну із таких групу, які відправляли дівчат до Польщі працювати у бордель. Наразі, проводиться судове слухання. Також, заведено два кримінальних провадження на злочинців, які планували відправити дівчат працювати в Італію та ОАЕ.

До слова, торгівля людьми вважається однією з найприбутковіших справ паралельно із торгівлею зброї. Тому, якщо ви виявили людину, яку заставляють робити щось проти своєї волі або знущаються з неї, то зверніться до поліції.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews