Пластуни зі всього світу з’їдуться на Рівненщину

30.07.2019 20:46   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

20-23 серпня в селі Хотин на Рівненщині відбудеться ювілейна пластова зустріч-джемборі «Рівно 30. Рівне».

На унікальний скаутський злет зберуться понад 1000 учасників із США, Канади та Австралії. Україну представлятимуть пластуни з 16 областей, у тому числі із прифронтових територій.

«Пласт – це найбільша патріотична організація в Україні, яка існує більше 100 років. Була заборонена в радянські часи, а в 1989 році відновлена. Тому цьогоріч святкуємо 30-річчя відновлення Пласту. Це найбільший проект Міністерства молоді і спорту із загальним бюджетом 1 мільйон 200 тисяч гривень. Всеукраїнська організація провела конкурс серед осередків і виграла наша команда», – розповів керівник проекту проведення зустріч-джемборі «Рівно 30. Рівне» Юрій Шадий.

В організації чотириденного масштабного заходу рівненським пластунам допомагатимуть Рівненська ОДА, Рівненська міська рада, Шпанівська ОТГ, військові та рятувальники.

«Це перший такий захід на Рівненщині у такому форматі. Тому ми повинні організаційно пропрацювати усе, що від нас залежить. Усе має відбутися на високому рівні», - відзначив  в.о. голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко. Під час наради із причетними службами обговорили питання налагодження системи харчування, забезпечення резервного водопостачання, транспортного сполучення, роботи рятувальних та пожежних постів тощо.

На ювілейній зустрічі будуть присутні пластуни з 11-ти років – юнаки, молодь та люди старшого віку. Учасники заходу таборуватимуть в наметовому містечку, поділеному на сектори. З молоддю працюватимуть понад півтори сотні волонтерів.

Програма Джемборі буде насиченою-2019

null
 

Організатори обіцяють – буде цікаво, організовано і дисципліновано.

Лого Джемборі-2019 розробив рівненський художник та музикант Юрій Журавель.

Офіційний сайт заходу

Сторінка у Фейсбук

За матеріалами РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews