Віталій Тарасюк

Віталій Тарасюк

журналіст, репортер з Млинова

На мапі Млинівщини нове село Ясени

Його заснували троє хлопчаків

31.07.2019 16:53   Автор : Віталій Тарасюк
Джерело: RvNews

Останніми роками з карти України зникли сотні сіл. Тож на фоні цього соціального негативу майже як диво сприймається заснування нового населеного пункту на Млинівщині: віднедавна на території Перемилівського старостинського округу започаткувало життєдіяльність село Ясени, засновниками якого стали тріо юних мешканців Перемилівки – брати Андрій та Максим Шацький і Сергій Осипчук. Відтак хлопчаки мають шанс увійти в історію ріднокраю і залишити добру згадку про себе…

null
 Фото Віталія Тарасюка

Щоправда, Ясени поки що не позначені на карті Млинівщини, а відтак – і України. Ймовірно, воно так і залишиться поза офіційною топонімікою, бо, власне, цей населений пункт – лише прообраз давніх поселень.

null
 Фото Віталія Тарасюка

Неподалік своєї оселі на околиці села в гущавині придорожньої посадки хлопчаки із підручних матеріалів збудували хатину, хлів, господарські та інші споруди. Звели, як уміли з того, що потрапило під руки.

 Як вправні господарі,  Андрій, Максим та Сергій обставили помешкання за всіма правилами господарського хисту та християнського сумління, бо в його епіцентрі – ікона Божої Матері. Очевидно, що сільська дітвора навіть розважається, як кажуть, з Богом у серці. Звісно, це тішить, бо підростають українці, в серці яких Господь посідатиме чільне місце.

Крім того, юні перемилівчани заготовили дров для опалення оселі, огородили новітнє помешкання, а неподалік рукотворного будинку навіть розмістили вказівник «Ясени», який дає змогу зорієнтуватися тим, хто блукатиме околицями новітнього населеного пункту.

null
 Фото Віталія Тарасюка

На жаль, коли в Ясени прибули журналісти, то засновників села на місці не виявилося. У села свої закони, тим паче – в літню переджнивну пору. Очевидно, що  Андрій, Максим і Сергій були зайняті невідкладними справами, якими їх озадачили батьки і родичі. Тому й так сталося, що позувати біля села довелося виконуючому обов’язки Перемилівського старостинського округу Петру Дубчаку та автору цієї публікації.

Отож попрошу запам’ятати імена і прізвища засновників села Ясени: Андрій і Максим Шацькі та Сергій Осипчук. При нагоді обов’язково розмістимо у ЗМІ їхні знімки. Вони це заслужили своєю відданістю  клаптику рідної землі,  де з’явилися на світ, і яку прагнуть славити добрими краєзнавчими справами…

   


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews