Гоща увійшла у ТОП-10 розвитку громад Рівненщини

02.08.2019 09:13   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело: Район Гоща

Фонд «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу» сформував «Всеукраїнський рейтинг інституційної спроможності і сталого енергетичного розвитку громад».

За результатами оцінювання, у першому півріччі 2019 року громада смт Гощі посіла восьме місце у рейтингу інституційної спроможності і сталого розвитку серед інших громад та міст Рівненської області.

Про це інформує Голос України.

Як зазначають представники фонду, мета рейтингу – знайти не просто заможні громади, а громади, які мають інституційну спроможність змінюватися та розвиватися, використовуючи максимально ті умови, які мають.

Під час формування рейтингу експерти враховують низку важливих показників: наявність укладених угод про співпрацю з іншими громадами, приєднання до ініціативи ЄС «Угода мерів», участь в проектах міжнародної допомоги, підтримка проектів громадської активності, наявність програми «Безпечне місто» та встановлення камер відеоспостереження, загальний рівень доходів бюджету (власні надходження та залучені з інших бюджетів кошти), наявність мотиваційних програм для розвитку та навчання персоналу тощо.

Критерії оцінки дозволяють проаналізувати та оцінити роботу місцевої влади, а отже, інституційну спроможність оперативно відгукуватися на потреби інвесторів.

null

За матеріалами https://hoshcha.rayon.in.ua


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Район Гоща