На Рівненщині 217 домогосподарств, які використовують сонячні електростанції

02.08.2019 15:02   Опубліковано : Людмила Марчук
Джерело: RvNews

Загалом, на сьогодні в Україні вже близько 12 тисяч сімей, які використовують сонячні електростанції загальною потужністю близько 280 МВт. Для порівняння: на кінець 2015 року було лише 130 таких родин. Обсяг інвестицій домогосподарств у 280 МВт СЕС сягнув понад 240 млн євро.

Цікаво, що майже половина усіх СЕС в Рівненській області, а саме – майже 94 - інстальовано у цьому році. 

Лідерами ж за кількістю встановлених приватних СЕС є Дніпропетровська, Київська та Тернопільська області, в кожній з яких встановлено понад тисячу панелей.

null
Загальна потужність таких панелей понад 5 МВт. Про це повідомляють в Держенергоефективності.

 «На підвищений інтерес населення до сонячних панелей вплинув прийнятий у 2015 році Закон України № 514-VIII, яким встановлено та прив’язано до курсу євро «зелений» тариф на електроенергію, вироблену сонячними установками потужністю до 30 кВт. Завдяки цьому тарифу родини можуть заробляти, продаючи надлишок виробленої «чистої» енергії у мережу», – повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

null

 

null

Крім цього, законопроектом № 10357, прийнятим Парламентом 11 липня ц.р., врегульовано питання розміщення СЕСд потужністю до 30 кВт на розсуд власника (на даху або на землі).

Враховуючи, що в Україні налічується 6,5 млн домогосподарств, потенціал для ринку використання сонячних панелей – значний, вважають в Держенергоефективності.

 Джерело: http://www.rv.gov.ua

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews