Очищення озер та каналів вперше за рекордну кількість років проводять у Тернополі

03.08.2019 10:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Тернопіль1

У Тернополі почали очищення водойм у парку "Топільче". Щороку тут чистили ті водорості, які живуть на поверхні водойм, та все ж найбільше проблем створюють ті, які на дні озер та каналів. Детальніше дивіться в сюжеті Христини Луцик.

Велике очищення озер та каналів розпочали у парку "Топільче". Вперше за 33 роки тут повністю очистять всі водойми. Спеціальна техніка вже працює поблизу Козацького острова.

- Більше 33 років вказані роботи не виконувалися. На сьогоднішній день ці штучні водойми є замуленими. Замулені старими водоростями, мулом, опалим листям, - каже директор "Об’єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя" Микола Лесів.

Окрім мулу та водоростей з дна озера підняли чимало пластикових пляшок та сміття. Це роблять за допомогою спеціального земснаряду, який викачує пульпу на берег поблизу озера. Очистити повністю водойму біля Козацького острова планують до кінця літа.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Тернопіль1