Вікторія Дайвер

Вікторія Дайвер

дописувачка, блогерка

Звучить квіткова симфонія серпня

03.08.2019 16:13   Автор : Вікторія Дайвер
Джерело: TeNews

Серпень по-особливому чудовий, бо квітково-кольоровий. То спекотний, то прохолодний, але милує око та тішить неймовірними барвами різноманітних квітів.

Квітують вулиці міст та сіл, балкони, під`їзди, приватні подвір я. Люди  висаджують усім «знайомі» та «незнайомі» квіти, деревця, створюють оригінальні композиції, майструють усілякі конструкції та підвісні кашпо. Петунії, бегонії, канни, пеларгонії, вербена, жоржини, айстри, цинія (майори)  задають сонячний мажорний тон в квітковому оркестрі. Цілющі ехінацея та календула, ароматна турецька гвоздичка, золотарник, незабудки мають свої веселі та ніжні нотки. Гладіолуси, троянди додають розкоші, хризантеми, гібіскус, чорнобривці – пишності. Стрункі мальви на узбіччях доріг, стежин, в садах та біля будинків привітно зустрічають та проводжають перехожих. Вони ніби на варті мажорної тональності літа та гарного настрою (дуже часто «оживляють» занедбані території, старі будівлі).

В Україні квіти майоріють,
Зігрівають серденько мені.
Я дивлюсь на них і тихо мрію,
А вони всміхаються - ясні.
Скільки барв веселих, кольорових,
Скільки літа, скільки теплоти!
Можуть завжди квіти ці чудові
Море радості людині принести, - ці слова на сторінці у мережі «Фейсбук» в квітникарки з Теребовлянщини Зеновії Бейгер.

Справді, хочеться слухати і слухати цю симфонію серпня (поки вона триває) на повну гучність, милуватися різнобарв`ям квітів,  запастися чудовими світлинами та теплими радісними емоціями на зиму.

Для гарного настрою Вам, дорогі читачі, підбірка  фото квіткової Тернопільщини  !

Похваліться також і своїми квітами в коментарях.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Вікторія Дайвер, фото автора


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews