Дарина Ясна

Дарина Ясна

журналіст, кореспондент, блогерка

Квасилівці організували суботник, прибрали територію та скаржаться на владу, що не вивозить сміття

04.08.2019 16:53   Автор : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

Купи сміття вже більше трьох місяців псують вигляд прибудинкової території п’ятиповерхівки по вулиці Молодіжній, 28, що в Квасилові. Свого часу жителі будинку відгукнулися на заклик голови Квасилівської селищної ради Степана Горбатюка взяти участь в місячнику з благоустрою. Однак зрізані гілки та листя, які вони склали поруч зі смітниками, влада вивозити відмовляється.

Депутат Квасилівської селищної ради, житель будинку по Молодіжній, 28 Віктор Манжеран вважає таку бездіяльність влади та комунальників помстою мешканцям п’ятиповерхівки за те, що свого часу люди створили тут ОСББ:

- Ще у квітні цього року, перед Великоднем, ми, як і жителі інших будинків, організували велику толоку, під час якої прибрали свій двір. Тоді назбирали десять мішків листя та сухостою, а також позрізали сухі гілляки. Але якщо з усіх інших територій сміття прибрали працівники колективного підприємства «Житловик-1», то ми чекаємо вивозу ще до цих пір.

Після того, як ми створили в будинку ОСББ, до нас особливе ставлення з боку чиновників. Керівництво «Житловика-1» вимагає від нас заключення з ними договору і оплати послуги з вивозу сміття. Але ми просто взяли участь у прибиранні і допомогли владі зробити Квасилів чистішим. У нас в дворі гуляють і відпочивають не лише мешканці будинку. Тут любить посидіти багато людей і з інших куточків Квасилова. Тому селищна рада мала б не ділити жителів селища на сорти, а дбати про чистоту та благоустрій. Але, на жаль, поки в цьому напрямку все гарно тільки у звіті пана Горбатюка, який він нещодавно оприлюднив. Реальність же зовсім інша.

Впродовж двох сесій селищної ради поспіль я розповідав про необхідність вивезти сміття з двору, але жодного розуміння та підтримки з боку влади не знайшов. Якщо питання лише у грошах, то хочу нагадати, що свого часу депутати Квасилівської селищної ради передали трактора для вивозу сміття, який належить громаді, колективному підприємству «Житловик-1» в оренду усього за одну гривню. Тепер підприємство заробляє собі кошти, а інтереси земляків зовсім не враховує.

null
 Фото надане прес-службою

Натомість головний інженер колективного підприємства «Житловик-1», а заодно – депутат Квасилівської селищної ради Ніна Волошина має своє пояснення ситуації, яка склалася. Його вона озвучила під час засідання сесії:

- В нас суботники кожного дня проводяться. Це не означає, що не потрібно заключати договір. Керівництво ОСББ має підписати з «Житловиком-1» угоду про вивезення нестандартного сміття. Але куди його зараз вивозити – ми не знаємо. Раніше його скидали на сміттєзвалище, яке знаходилося біля очисних споруд «Рівнеоблводоканалу». Зараз же ту землю вже продали і вона у приватній власності. Тому ми можемо пригнати трактора, щоб ви закидали в нього сміття, але куди будете його вивозити – думайте самі.

Подібна позиція керівників Квасилівської селищної ради та колективного підприємства «Житловик-1» не влаштувала жителів ОСБЬ по вулиці Молодіжній, 28. Тож люди попереджають, що якщо у найближчі дні питання не вирішиться – усе сміття, про яке іде мова, опиниться поблизу селищної ради. А далі нехай вже голова та його підлеглі думають, куди його подіти.

Матеріал надала прес-служба громадської організації «Новий Квасилів» (098-849-43-86).


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews