У Млинові фінішував етап Чемпіонату України з пляжного волейболу

05.08.2019 23:45   Опубліковано : Віталій Тарасюк
Джерело: RvNews

Четвертий раз Млинів приймав етап чемпіонату України з пляжного волейболу. Нагадаю, що вперше змагання всеукраїнського  статусу в райцентрі на Ікві відбулися 2016 року. Звісно, у багатьох далеких від спорту людей виникає запитання: а чому така увага до Млинова у федерації волейболу України?

Річ у тім, що впродовж останніх років Млинів став одним із вітчизняних центрів інтенсивного розвитку волейболу, в тому числі  - пляжного. Олег та Олександр Покотили, Владислав Шевчук, Дмитро Демидюк, Сергій Костромін та інші нині, як кажуть, за крок до еліти майстрів вітчизняного волейболу.

null
 Фото автора

Будемо відверті: гру місцевих волейболістів на відповідний рівень «поставив» талановитий педагог і тренер Микола Олійник, який впродовж кількох десятиріч кував спортивну майстерністьюних млинівчан. Згодом тренерське ремесло підхопили його вихованці Валентин Назарук і Віктор Михайлов. Успіхи та  перемоги млинівчан на змаганнях різного рівня  прикували увагу вітчизняних спортивних функціонерів, а відтак у Федерації волейболу вирішили етапи чемпіонату України та інші статусні турніри бодай раз у рік проводити в Млинові. Тут для гравців створені належні умови, та й місцева влада надає всебічну підтримку. Тим паче, знайшовся потужний і постійний спонсор – агрофірма «Камаз-Агро», яка виділяє чималі кошти для призового фонду: цього року він склав 20 тисяч гривень: як на наші складні часи – сума вагома.

null
 Фото автора

Цьогоріч на чемпіонат України у Млинів прибуло 13 команд, які представляли Київ, Запоріжжя, Ужгород, Самбір, Львів, Луцьк, Вараш, Хмельницький. Найтитулованіший гравець у цій волейбольній компанії -  Микола Бабич із Запоріжжя: майстер спорту міжнародного класу, багаторазовий переможець і призер чемпіонатів України, Європи і світу та інших міжнародних турнірів. Цікаво, що цього разу на чемпіонаті пару йому склав 21-річний Владислав Шевчук із Млинова.

null
 Фото автора

Крім Владислава, господарі делегували на змаганняще дві пари: Олександра Покотила-Дмитра Демидюка і Романа Мацюка-Валентина Бондарука. На жаль, уже в перший день змагань ці дуети вибуло з подальшої боротьби. Однак млинівчанин, все-таки, пробився до півфіналу: Олег Покотило разом із киянином Романом Волковим після двох яскравих перемог здобули це право ще першого дня змагань.

null
 Фото автора

А другого дня Владислав Шевчук і Микола Бабич у поєдинку за вихід до півфіналу четвертого етапу чемпіонату України поступилися представникам Самбора на Львівщині Володимиру Павелку та Олександру Дергунову.

Невже хтось пошептав?

Відразу ж відбулися півфінальні зустрічі: тепер вже Олегу Покотилу та Роману Волкову довелося протистояти волейболістам із Самбора, яких обігрували на попередньому етапі змагань. На жаль, цього разу фортуна посміхнулася гравцям зі Львівщини, які у двох сетах з рахунком 21:13 та 21:18 здобули перемогу. Ще в одній півфінальній зустрічі рівняни Олексій Клямар та Владислав Павлюк взяли гру над чернігівцями  Дмитром Шатовим та Річардом Ліхацьким.

Власне, із Дмитром та Річардом Олег Покотило та Роман Волков боролися за «бронзу» чемпіонату. Два сети з рахунком 21:15 і 21:19 на користь млинівчанина і киянина – такий підсумок цього поєдинку на піску. Упродовж кількох домашніх етапів чемпіонату України Олег вже традиційно стає бронзовим призером. Даруйте за жарт, але, може хтось нашептав і таким чином перетнув подальший поступ нашого земляка?

null
 Фото автора

А в головному фіналі Олексій Клямар та Владислав Павлюк без особливих надзусиль обіграли Володимира Павелка та Олександра Дергунова: про це красномовно свідчить результат двох сетів – 21:15 і 21:11.

Отже – чемпіони четвертого етапу першості України з пляжного волейболу – Олексій Клямар та Владислав Павлюк із Рівного. До речі, Олексій – гравець Національної збірної України з класичного волейболу, успішно виступає на волейбольних майданчиках Франції, а 19-річний Владислав – надія вітчизняного волейболу, учасник юніорського чемпіонату світу з пляжного волейболу. До речі, фахівці ще першого дня змагань записали цю пару у фаворити турніру.

null
 Фото автора

«Срібні» нагороди Олександра Дергунова та Володимира Павелка – також не випадковість. Злагоджені дії партнерів, надійна гра на блоці Олександра і точні атакувальні удари обох партнерів для багатьох суперників стали, так би мовити, непідйомними. Зазначу, що Олександр виступає в чемпіонаті Туреччини, де задоволені його грою.

null
 Фото автора

Нагороди переможцям і призерам вручили представник Агрофірми «Камаз-Агро» Юрій ФІлонюк та секретар Млинівської селищної ради Олександр Міщанюк. До речі, Юрій ФІлонюк, Млинівський селищний голова Дмитро Левицький та власник АФ «Камаз-Агро» Олександр Андріанов нагороджені грамотами федерації волейболу України – за активну, ефективну та стабільну підтримку етапів чемпіонату України з пляжного волейболу…


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews