Як в Тернополі функціонує соціальний магазин «Одежина»?

06.08.2019 17:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Доба

Соціальний магазин «Одежина» на вулиці 15 Квітня дуже легко знайти. Біля дверей – великі контейнери для одягу. У невеликому приміщенні - акуратно розміщені стелажі з одягом – все посортоване. Окремо дитячі речі, жіночі та чоловічі. Взуття поскладене у ящиках, - пише Доба.

Сьогодні перший день роботи магазину, а люди приходять від ранку.

- Ви знаєте, яка сьогодні одежа дорога? Дуже дорого! Особливо якщо прийти на ринку купити. А тут безкоштовно і гарна одежа, - каже тернополянка Анна Сивак.

Марія Городицька приїхала з району. Про одежину знає давно, а про те, що магазин знову запрацював дізналася з соціальної мережі. Сьогодні прийшла щось підібрати з одягу для дітей, у неї їх троє.

- І вдягнути дітей, і якісь ліки. Просто-напросто не вистачає, але елементарно хоч щось, - каже відвідувачка соціального магазину «Одежина» Марія Городицька.

Волонтерський проект «Одежина» запрацював у грудні 2017 року. Його заснувала переселенка з Луганська Яна Шкуратова разом з друзями та волонтерами.

Жінка з власного досвіду знає, що таке потреба у звичайних побутових речах. Однак, згодом «Одежину» закрили, бо не було приміщення. Але завдяки старанням волонтерів і міській раді – соціальний магазин запрацював знову.

- За цей час нам вдалося роздати майже 30 тон речей. До нас звернулося більше 3 тисячі сімей. Кожному ми допомогли чим змогли, - каже радниця з питань внутрішньо переміщених осіб Тернопільської області Яна Шкуратова. - Надаємо допомогу усім соціально вразливим верствам населення.

Найчастіші відвідувачі «Одежини» - пенсіонери та багатодітні сім’ї. Валентина Холопова сьогодні прийшла не за одягом, а щоб віддати свій, може комусь згодиться.

- Я привезла сьогодні чоловікові і свої речі, вони на мене вже малі. Від дітей приношу одяг. Ще планую книжки. В мене вони стоять, а може комусь знадобляться, - каже тернополянка Валентина Холопова.

Соціальний магазин «Одежина» працює щодня. Тут дуже потребують робочих рук і допомоги волонтерів.

Оскільки зарплатні тут не платять – усе на ентузіазмі. Єдина проблема - чим платити за комуналку.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Доба