Чому на Тернопільщині діти тікають з дому?

07.08.2019 15:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

На Тернопільщині збільшується кількість дитячих втеч із дому. Діти віком від 14 до 18 років часто намагаються залишити батьківську домівку. Цього року, показник зниклих дітей значно зріс. Так, за сім місяців з дому зникло 110 дітей, тоді коли за січень-липень 2018-го ця цифра менша - лише 44 випадків.

Як розповідають в поліції, є різні причини чому діти йдуть із дому. Трапляються випадки, коли через насилля в сім'ї тікають жінки разом із дітьми, або ж через нещасне кохання.

« Із сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах, діти тікають, щоб змінити своє життя на краще. Не виключення і діти з благополучних сімей. Вони йдуть із дому в пошуках пригод або щоб довести батькам свою самостійність. Ще одна причина втеч — соціальне сирітство та недостатня увага до дітей. Найчастіше тікають із дому дівчатка 14-18 років», — зазначає начальник відділу ювенальної превенції Петро Тихович.

Для того щоб діти не втікали із дому батькам слід слідкувати за їхньою поведінко. Замкнутість, агресивність, ігнорування батьків і їхніх прохань, небажання перебувати тривалий час удома — усі ці зміни в поведінці дитини можуть свідчити про проблеми чи складнощі у житті неповнолітніх. Тому, найкращий вихід у такій ситуації — це звернутися до сімейного або дитячого психолога.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews