У школах Рівненщини учні вчитимуться за е-підручниками

07.08.2019 22:45   Опубліковано : Любомир Тлумак
Джерело: RvNews

Дві школи в Рівненській області стали учасниками Всеукраїнського експерименту «Електронний підручник». Минулого навчального року за таким новим електронним продуктом навчалися учні 1-х, 5-х і 10-х класів Володимирецького районного колегіуму і Степанської загальноосвітньої школи, що в Сарненському районі.

З нового навчального року планується долучити до навчання за е-підручниками ще й школярів 1-х, 5-х і 10-х класів Рівненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №8 і Радивилівського навчально-виховного комплексу №2. Про це повідомляють в управлінні освіти і науки Рівненської ОДА.

Електронний підручник знаходиться у вільному доступі і його можна завантажити на планшет, персональний комп»ютер чи гайджет. Він містить цифрові об’єкти, посилання, відео- та аудіофайли.

Крім того, в область уже надійшло 80 відсотків  підручників для учнів 2 класу за программою Нової української школи, 100 відсотків  підручників для 5 класів, 27 відсотків  для 6-х і 13 відсотків - для 11-х класів. Саме вони потребують оновлення, адже сплив 5-річний термін їх використання

Загалом в Україні, за даними Інституту модернізації змісту освіти,  надруковано 90 відсотків  підручників для учнів 2-х класів Нової української школи, для 5-х -  100, 6-х – 40 та 11-х  – 58 відсотків.

Варто зазначити, що скан-копії шкільних посібників з 1-го по 11-й класи можна вільно завантажити на сайті Інституту модернізації змісту освіти. 

За матеріалами управління освіти і науки Рівненської ОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews