Як біля Млинова військові «брали» місцеву водойму

09.08.2019 18:46   Опубліковано : Віталій Тарасюк
Джерело: RvNews

Більш як місяць тому на Млинівському водоймищі кружляли катери, ревіла інша водна техніка. Ця незвична водна стихія викликала неабиякий інтерес у млинівчан. Однак допоки ми з’ясовували, що це за «маневри» відбувалися на голубій перлині ріднокраю, то на водному плесі все затихло.

Щоправда, додаткову інформацію надав в.о Хорупанського старостинського округу Млинівської ОТГ Василь Козак. Він наголосив, що на початку серпня млинівська водойма знову стане місцем проведення навчань воїнів одного з військових підрозділів, який дислокується в сусідньому райцентрі.

null
 Фото Віталія Тарасюка

І ось минулого тижня Млинівське водоймище знову стало ареною військових навчань українських вояків. Цього разу я не зволікав, а відразу направився до розташування військового підрозділу. Його командир Ярослав Назаренко наголосив:

- На водоймі відбуваються тактико-спеціальні навчання понтонно-мостового батальйону. Свій табір ми розгорнули в селі Пекалів і проводимо навчання з метою вдосконалення своїх можливостей і підвищення фахового рівня понтонерів, катеристів і командирів підрозділів. Звісно, вибрали село Пекалів не випадково, бо тут є можливості для якісного проведення навчання.

Крім того, паралельно відбувалося інструкторське показове навчання для особового складу, на якому демонстрували можливості нашого батальйону – для цього була розгорнута паромна переправа через річку Іква.

null
 Фото Віталія Тарасюка

На переправі було задіяно чимало військовослужбовців, але всі діяли як годинниковий механізм. Отож не просто склалося враження, а утвердилося переконання: люди знають, як діяти в тій чи іншій обстановці і на їх військовий професіоналізм та виучку можна покластися і в значно суворіших умовах. Хоч, не доведи, Господи. Втім, люди військові завжди готові виконати наказ командирів і Вітчизни. Тим паче, коли на її території ведуться бойові дії.

Військові зважили на нерест

Не секрет, що військові завжди викликають зацікавленість у цивільних осіб, а особливо – в дітей. Щоправда, Ярослав Назаренко наголошує: під час першого облаштування військового табору в Аршичині зацікавлених було більше: нині лиш місцева дітвора не втратила інтересу до людей у військовій формі і до потужної техніки.

null
 Фото Віталія Тарасюка

Жодних перепон для проведення навчань не виникало. Щоправда, у червні їх початок довелося відкласти на кілька днів до завершення нересту – про це просили працівники рибоохоронного патруля…  

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews