Майбутні агенти туризму з Рівного подалися в мандри

11.08.2019 15:11   Опубліковано : Любомир Тлумак
Джерело: RvNews

Безробітні, які у Рівненському центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості проходять навчання за спеціальністю «Агент з організації туризму», мають унікальну нагоду не лише здобути престижну у світі професію, а й побувати в унікальних місцях, відкрити незвідані доріжки, злитися з неповторною природою і відчути емоційну насолоду від подорожей.

Говорить майстер виробничого навчання Інна Лугова: «Навчання слухачів у нас триває шість з половиною місяців. Зазвичай, що, до речі, вкрай важливо для безробітних, майбутніх агентів під час виробничої практики роботодавці запрошують на роботу. Проте чимало випускників готові започаткувати власну справу».

У цій групі навчаються безробітні, направлені Рівненським міським центром зайнятості і Дубенською районною філією Рівненського обласного центру зайнятості.

null
Фото з мережі Інтернет

Під час державної кваліфікаційної атестації слухачі зізналися,  що залишаються працювати у фірмах, де проходили виробничу практику:  турагенціях «Турс-тікетс», «Дісней Тур», «Valentime tour», туристичній онлайн-компанії «Адвант тревел».

Тим часом Інна Лугова пишається своїми слухачами. Адже ті продемонстрували високий рівень теоретичної і практичної підготовки, мають чудові комунікаційні якості, люблять самі пізнавати світ і готові пропонувати найкращі маршрути своїм замовникам. А дехто, не вагаючись, планує працювати самостійно.

Серед предметів, що їх вивчають слухачі Рівненського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості:  географія туризму, організація транспортних перевезень, іноземна мова.

null
Фото з мережі Інтернет

Сумлінне навчання і великий інтерес до професії дозволили їм взяти участь у масштабному Всеукраїнському проєкті «ПрофіКемп», в якому, крім рівнян, змагалися також представники Ужгорода, Львова і Херсона. Туристичні маршрути, запропоновані рівнянами, було визнано  серед найкращих. А друге призове місце у фіналі конкурсу, проведеному в  місті Скадовськ, що на Херсонщині, – яскравий приклад високого рівня  організації роботи Рівненського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості і непереборної жаги його вихованців до перемоги.

Продовжує голова державної кваліфікаційної комісії, в минулому слухачка РЦПТО ДСЗ Наталія Коцюбинська: «Не дивно, що наші випускники займають активну, оптимістичну позицію щодо свого подальшого професійного шляху. Я сама навчалася у Рівненському центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Тож знаю рівень та умови підготовки агентів, маю змогу оцінити досвід педагогів та атмосферу в колективі.

А професійним знанням, виваженим і важливим рішенням  я завдячую навчальному закладу і ПрАТ «Рівнетурист», де проходила виробничу практику і згодом була прийнята на роботу. 

Нині пані Наталія надає професійні послуги, заснувавши у Рівному власну справу – Центр авторського туристичного супроводу. 

Заступник директора Рівненського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості Руслана Бодренко у побажала випускникам не втрачати особливого драйву, яким вони зарядилися під час навчання: «Замовники туристичних послуг – люди прискіпливі і вибагливі. Нині на туристичному ринку багато фірм та операторів, які твердо стоять на ногах, здобули постійних клієнтів і не випускають лідерських позицій. Не просто здобувати своїх прихильників. Але – це не для випускників Рівненського центру ПТО!» 

Досвід показує, що віддані справі, кваліфіковані і зацікавлені працівники досягають значних успіхів, утримують високо планку і не послаблюють обраного курсу. Таких випускників Рівненського центру ПТО чимало. Зокрема, Ольга Самолюк з Дубна створила у Рівному туристичну агенцію «Меридіан». Рівнянка Наталія Прохор – активна організаторка соціальних проектів ГО «Фонд молодіжних іниціатив «Крила», у т.ч. туристичних поїздок дітей із малозабезпечених сімей.

А тим часом, випускники, не бажаючи прощатися з навчальним закладом та один з одним, прагнучи зберегти якнайяскравіші спогади про навчання та й просто, аби перевірити власні сили і віднайти нові маршрути, відправилися у нову подорож. Під час незабутнього сплаву річкою Случ вони ознайомилися з неповторною Надслучанською Швейцарією, багатою і барвистою природою Рівненського Полісся, відвідали Соколині гори, Губківський замок, унікальну територію – улюблене місце дайверів глибиною 20 метрів, де колись працював водяний млин.

За матеріалами прес-служби РЦПТО ДСЗ


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews