У Тернополі розробляють «Довідник для роботи з молоддю у громадах»

11.08.2019 22:13   Опубліковано : Максим Черкашин
Джерело: Громадський простір

В рамках проекту “Школа молодіжних лідерів громад” у Тернополі розробляють “Довідник для роботи з молоддю у громадах”.

“Школа молодіжних лідерів громад” – унікальний освітній проект з підготовки фахівців, які працюють з молоддю та є продовженням проекту “Публічне адміністрування у сфері молодіжної політики”. Головною метою проекту є надати керівництву та працівникам структурних підрозділів, які відповідають за реалізацію молодіжної політики в громадах, а також молодіжним активістам, комплексні знання та навики, які допоможуть їм ефективно працювати з молоддю своїх громад.

“У Довіднику тренери, які були залучені до проекту, діляться своїми знаннями на теми, що стосуються роботи з молоддю в громадах. Окрім того, перед початком проекту наша громадська організація провела опитування серед молоді на предмет тем, які варто висвітлити у Довіднику. Кожен з учасників проекту обрав собі тему і розкрив її, базуючись на власному досвіді роботи з молоддю у своїй громаді” – зазначає керівник проекту та громадської організації “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” Максим Черкашин.

Окрім інших, у Довіднику будуть наступні теми:

- Субкультури та особливості співпраці з їх представниками;

- Ефективна комунікація зі стейкхолдерами (громадські організації, місцеве самоврядування, лідери думок, ЗМІ, бізнес-структури);

- Як спланувати власну кар’єру й ефективно реалізувати цей план? Як допомогти молоді у плануванні кар’єри;

- Правові аспекти роботи з молоддю, діяльності молодіжних організацій та структурних підрозділів, які відповідальні за роботу з молоддю;

- Залучення молоді до управління громадою;

- Як активізувати молодь громади?

- Короткий опис покрокових дій при організацій заходу з молоддю;

- Як запустити молодіжні ради в громадах?

Довідник стане в нагоді як молодіжним лідерам, так і працівникам органів місцевого самоврядування, які працюють з молоддю.

“Міністерство молоді та спорту підтримало цей проект, оскільки очевидним є брак кадрів, які були б компетентними в реалізації молодіжної політики на місцевому рівні. Без сумніву, молоді професіонали зможуть забезпечити належну комунікацію, надихнути власним прикладом, залучити молодих людей до здійснення змін у житті громадян регіону та країни загалом. Важливо, щоб це відбувалося в партнерстві між владою та громадянським суспільством, зокрема молодіжними організаціями, та відбувалась консолідована співпраця разом з керівниками громад. Йдеться, передусім, про створення механізмів участі молодих людей в процесах ухвалення та імплементації рішень, починаючи з базового рівня” – коментує заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема.

Довідник буде в електронному та паперовому варіантах, а його презентація запланована на початок вересня. 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Громадський простір