Завтра у Львові відбудеться святкування Курбан-Байраму

13.08.2019 18:26   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Кулемет.com

У середу, 14 серпня, у Львові відбудеться святкування одного з найважливіших мусульманських свят – Курбан-Байраму (Ід аль-Адха).

Про це інформує прес-служба ЛОДА, пише - «Кулемет.com».

Відтак, о 18.00 годині розпочнеться офіційне відкриття заходу. У межах свята відбудеться організація розважальних заходів для дітей за участю акторів-аматорів, різноманітні конкурси та атракціони, приготування та частування національними стравами, майстер-класи з прикладних мистецтв.

Організатор – ГО «Релігійна громада мусульман м. Львів».

Програма:

  • 15: 00 – початок;
  • 15:30 – атракціони парку для дітей – тир, каруселі, батут;
  • 17:00 – розважальна програма – куреш (боротьба), перетягування канату, конкурси, вікторини, лотерея, подарунки переможцям, фотозона;
  • 18:00 – офіційне привітання організаторів та гостей свята, історія свята;
  • 18:30 – традиційні святкування та солодощі (плов, шашлик, кава, пахлава).
  • 20:00 – закриття.

Вхід вільний.

Довідково:

Курбан-Байрам – одне з найважливіших мусульманських свят, пов’язане з обрядом паломництва в Мекку (хадж) до Будинку Господа. Хадж є одним із стовпів Ісламу і символізує єдність і рівність мусульман, покірність Богу і прощення гріхів.

Свято відзначається на честь пророка Ібрахіма. Як говорить Коран, уві сні до нього з’явився ангел Джабраїл і повелів по волі Аллаха принести в жертву свого сина Ісмаїла. Готуючись до обряду, Ібрахім відправився в долину Міна, до місця розташування Мекки. Ісмаїл пішов за батьком, підкоряючись волі батька і Всевишнього. Під час жертвопринесення ангел Джабраїл дав пророку Ібрагіму в якості заміни барана. За відданість і душевну чистоту Ібрахіма Аллах дарував Ізмаїла життя.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Кулемет.com