Троє рівнянок продавали жінок у сексуальне рабство

13.08.2019 19:32   Опубліковано : Любомир Тлумак
Джерело: RvNews

У рамках досудового розслідування, розпочатого за фактом торгівлі людьми, слідчі слідчого управління головного управління Національної поліції у Рівненській області повідомили про підозру у вчиненні злочину трьом рівнянкам. Нині вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Одну з них разом із завербованою жінкою затримали в аеропорту Львова. Спецоперацію провели оперативники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП,  працівниками відділу боротьбі з корупцією та організованою злочинністю управління СБУ в Рівненській області, оперативно-розшукового управління Західного прикордонного загону і за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в період з червня 2019 року 27-річна рівнянка, діючи умисно в злочинній групі за попередньою змовою із двома спільницями, підшуковували на території Рівного та інших  населених пунктів і вербували жінок, які в силу непростих особистих, сімейних або інших обставин, перебували в уразливому стані і були схильні до виїзду за кордон для подальшого працевлаштування.

Так вони підшукали 26-річну жительку Рівненщини, яка опинилася у скрутному становищі і погодилася поїхати на заробітки. Однак замість обіцяної Іспанії, де вона мала доглядати за дітьми, її збиралися вивезти у сексуальне рабство до Туреччини. Попередньо зловмисниці надали їй фінансову допомогу для оформлення документів, купівлі одягу тощо, затягнувши жінку в боргову кабалу. Від безвиході та й погодилася поїхати для зайняття проституцією до Туреччини.

Також поліцейські оперативно затримали й інших двох підозрюваних. У порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України їх помістили до ізолятора тимчасового тримання. Наразі вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу. Поліцейські встановлюють й інших осіб, причетних до вчиненого кримінального правопорушення, та потерпілих.

 

За інформацією відділу комунікації ГУ НП у Рівненській обл.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews