«Дитинство для всіх однакове» — доводять тернополяни

13.08.2019 18:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

У Тернопільському краєзнавчому музеї, 13 серпня, відбулося відкриття фотовиставки «Дитинство одне для всіх!». У ролі фотомоделей виступили діти з інвалідністю.

Як зазначають організатори, вони хотіли довести, що дитинство повинне бути для всіх однакове.

«Ми хотіли показати, що дитинство насправді є одне для всіх, не зважаючи на те чи дитинка звичайна, чи з інвалідністю. Діти щирі! Вони хочуть гратися, спілкуватися, фотографуватися. Вони дуже талановиті: багато з них хто гарно співає, танцює, пише вірші. Ми хотіли цих дітей об'єднати, щоб в дорослому житті у них не було ніяких бар'єрів у спілкуванні» — розповідає Олеся Чванкіна.

null
 

Автор фотопроекту Коваль Олена, разом з ГО «Ділові Українські жінки в Тернопільські області» підготували виставку. Ідея проекту зародилася не спонтанно, адже Олена сама виховує сина з інвалідністю.

«Я розумію наскільки це важко. Власне задум цього фотопроекту показати, що діти — це є діти. Не потрібно якось говорити, що це дитина з таким діагнозом. Тому, що це ставить певне клеймо на них. В першу чергу, це живі люди, які також прагнуть спілкування, вони хочуть гратися, радіти. Тому, в них не потрібно забирати їхнє дитинство», — розповідає Коваль Олена.

null
 

У фото сесії взяло участь 26 дітей, 15 з яких з інвалідністю. Загалом представлено 14 світлин. Виставка триватиме до 23 серпня. Після закриття експозиції, всі фотографії подарують батькам.  


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews