Організація з Тернополя приєдналася до Національної мережі ОГС

13.08.2019 23:15   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

Співпраця між громадськими організаціями дасть змогу більш ефективно впроваджувати принципи демократії в Україні та покращить становище верств, які є членами або користувачами послуг громадських організацій. В цьому переконана Ольга Шахін, тернопільська громадська діячка та меценатка.

Тому вона відгукнулася на пропозицію ініціативної групи зі створення Національної мережі ОГС та приєднатися до відкритого Меморандуму.

«Зараз, коли в Україні вектор подальшого розвитку став не певним, організації громадянського суспільства повинні діяти особливо злагоджено. Для того, щоб впливати на державотворчі процеси, впроваджувати принципи демократії, цивілізаціно розвивати суспільство на засадах верховенства права та високих соціальних стандартів – потрібна синергія громадського сектору. Це потрібно як на всеукраїнському, так і на місцевому рівнях. Не час змагатися, час діяти разом», - зазначає Ольга Шахін.

Досвід країн Європейського Союзу переконливо свідчить: наявність національної мережі організацій громадянського суспільства є запорукою визнання їх провідної ролі у вирішенні актуальних суспільних питань та відстоюванні прав людини, вагомого внеску у розвиток людського капіталу та економічної спроможності громад.

До Меморандуму та процесу формування Національної мережі від Тернопополя долучилася БО «Фонд Ольги Шахін».

null

Як зазначають члени ініціативної групи, створення Національної мережі може стати важливим каналом горизонтальної комунікації та механізмом впровадження інновацій та дозволить організаціям громадянського суспільства України:

- ефективно формулювати спільну позицію щодо актуальних питань суспільного розвитку;

- стати паритетним учасником діалогу з владою на місцевому та національному рівнях;

- свідомо впливати на визначення пріоритетів діяльності донорських організацій.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews