Посадовця Сергія Водька засудили за те, що «сховав» 87 тисяч гривень

14.08.2019 15:42   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Проблема уникання чиновниками реального висвітлення особистих декларацій для українців не нова, посадовці вказують мінімальні суми та заощадження і аргументують їх сумнівними джерелами походження.

Проте, за роки функціонування електронної системи декларування доходів багато хто все  ж таки навчився обходити правила та діяти за власним бажанням.

Зокрема таку справу 26.07.2019 року розглядав Луцький міськрайонний суд у Волинській області.

Стосувалася вона  начальника управління внутрішньої безпеки у Волинській області ДВБ Національної Поліції України – Водька Сергія Сергійовича, який будучи на керуючи посаді, несвоєчасно повідомив НАЗК про внесення суттєвих змін до власної декларації, а саме на суму понад 87 тис.гривень, що перевищує 50 прожиткових мінімумів українців.

Згідно до Закону України «Про запобігання корупцію» за таке порушення чиновник повинен понести адміністративне покарання.

Суд  розглянувши справу, визнав Водька С.С.  винним у вчиненні правопорушення, проте жодного покарання чиновник не понесе, адже справа була затягненна таким чином, що навіть отримавши вирок суду про визнання вини, закінчився термін накладення на нього адміністративного стягнення. Таким чином, начальник внутрішньої безпеки у Волинській області ДВБ Національної поліції знову залишався не покараним за свої дії.

До слова, сам Водько був раніше звільнений з займаної посади за рішенням атестаційної комісії за результатами тестування, адже було прийнято рішення про не відповідність його займаній посаді та те, що він підлягає звільненню зі служби в поліції. Проте, і рішення Центральної комісії не стало вагомим , адже він поновився на посаді через Рівненський окружний адміністративний суд, апелюючи формальним фактом, а саме тим,що було порушено 15-ти денний термін з дня підписання атестаційного листа з висновками. Після цього він знову зайняв керуючу посаду та продовжив свою діяльність не зважаючи на його службову невідповідність.

З власних джерел, нам також стало відомо, що одіозний керівник внутрішньої безпеки славиться своєю причетністю до корупційних схем: сприяє фіктивним суб’єктам господарювання у конвертації коштів, спільно з начальником ГУ ДФС у Рівненській області, що призводить до завдання збитків державному бюджету; сприяє у незаконних діях підлеглих із речовими доказами податкової міліції, а саме тютюнове обладнання, шляхом розукомплектування цих дорого вартісних  обладнань на суму понад 5 млн. гривень за для отримання в подальшому коштів від їх реалізації та без ліцензійного виготовлення тютюнових виробів на території Рівненщини. Зокрема, по цьому факту вже було проведені обшуки в рамках відкритого кримінального провадження стосовно розтрати слідчими податкової міліції Рівненщини речових доказів.

Нещодавні обшуки у ДФС у Волинській області , які проходили на підставі розслідування протиправної схеми, у якій брали участь працівники ДФС  та покривали діяльність тіньового ринку з торгівлі податковими кредитами та отримували за такі дії певний «відсоток», теж проходили не без участі цього посадовця. , адже саме він є «наглядаючим» за територіальними органами  ДФС Волинської області, а тому маючи доступи до документів та інформаційних ресурсів при бажанні та у випадку непричетності до цих схем не важко було б задокументувати протиправну діяльність службових осіб. Ця ситуація зараз теж розслідується в рамках кримінального провадження .

Варто додати, що  відповідні листи з викриванням фактів  причетності до схем та протиправних дій неодноразово надходять до керуючих структур та відповідних органів, проте відповідної реакції чи покарання чиновник не отримує.

Стає зрозуміло, що невчасне подання отриманих з тепер зрозумілих джерел походження доходів у декларацію є «вершиною айсбергу» діяльності таких керівників. Проте і за таке порушення закону покарання він не отримав.

Виникає логічне запитання перед керівником ДФС України та новопризначеним керівником Державної податкової служби України, чи дійсно такі професійні кадри можуть продовжувати свою кар’єрну діяльність?

Автор: Василь Кириченко

null
 

 

null
 

 

null
 

 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews