На Рівненщині стартував літературний «Куст»

Цього року вже вчетверте

15.08.2019 00:50   Опубліковано : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

«Куст» – це 5-денна літературна школа, учасники якої зможуть удосконалити свою майстерність. А допомагатимуть їм у цьому відомі літератори – Олександр Косенко, Євген Баран, Анатолій Кичинський, Василь Кузан, Сергій Лазо, Анна Багряна, Ольга Ласнюк, Сергій Пантюк, Тата Рівна, та Марія Дума.

Артсемінар зібрав творчі делегації з Івано-Франківської, Львівської, Харківської, Одеської, Миколаївської, Полтавської та Київської областей. Тож загалом приїхало 30 учасників.

 «Семінар створить унікальні умови для отримання знань про сучасний літературний процес безпосередньо від його творців. Групу лекторів формують відомі у мистецьких колах автори прози, поезії, драматургічних та пісенних творів, перекладачі та літературні критики», – зазначає заступниця голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

Літературні уроки відбудуться у різних локаціях у Рівному, Острозі, Дубні та Здолбунові.

Голова Рівненської обласної організації Національної спілки письменників України Ірина Баковецька розповідає, що на Рівненщині такий семінар проходить вже вчетверте:

«Ми приємно вражені, що грантодавці повірили у наші сили і тепер проект реалізується за підтримки Українського культурного фонду. Окрім роботи з учасниками семінару, щоденно на локаціях лектори будуть проводити заняття скороченого курсу літературної майстерності для мотиваційних груп, а також презентують власні книги. Головне завдання заходу, як стверджують організатори – це отримати літературну освіту без стереотипів».

Під час артсемінару відбудуться також індивідуальні заняття, редагування та аналіз текстів, підготовка рукописів до видання, майстер-класи, тренінги, артпрактикуми тощо.

Співорганізаторами проекту є Рівненська обласна державна адміністрація, Рівненська обласна рада, управління культури і туризму РОДА та Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

За матеріалом прес-служби Рівненської ОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews