На Рівненщині відбудеться унікальна зустріч пластунів всеукраїнського та міжнародного рівня

15.08.2019 16:25   Опубліковано : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

Нині на Рівненщині посилено готуються до проведення цієї події, «Джемборі – Рівно 30. Рівне», яка відбудеться 20-23 серпня. Таборове містечко буде розташоване у селі Хотин Рівненського району.

«Учасниками такого масштабного заходу будуть 1100 дітей та молоді. До нас планують приїхати пластуни з 18 областей України, делегації з Австралії, Польщі, Білорусі, Канади, США, Грузії», – розповів керівник проекту проведення зустрічі-джемборі «Рівно 30. Рівне» Юрій Шадий.

null

Програма Джемборі буде насиченою. На 20 серпня заплановане офіційне відкриття таборової зустрічі, яке розпочнеться з пластового церемоніалу. Учасники заходу візьмуть участь у різноманітних руханках, відбудуться заняття на терені. Вони включають у себе смугу перешкод, туристичні переправи, працюватимуть діти та молодь на водній, летунській, мистецькій правовій, екологічній та інших ділянках, що будуть знаходитися на території таборового містечка. Окрім того, тут діятиме Джемборі Talks –відкритий університет, дискусійний майданчик з топ-спікерами. Учасникам також запропонують відвідати відомі туристичні об’єкти в Пересопниці, Клевані, Острозі та пластову оселю у селі Волошки. Також під час «Джемборі» планують урочисто відкрити анотаційну дошку про Пласт у Рівному.

null
Фото - прес-служба РОДА

Під час організаційної наради заступник голови облдержадміністрації Олександр Корнійчук та керівник апарату ОДА Олександр Бірюков закликали скоординувати зусилля усіх причетних служб задля організації події.

«Джемборі» - це надзвичайно масовий захід. До нас прибуде велика кількість дітей та молоді. Ніхто з них не повинен відчувати дискомфорту. Ми повинні забезпечити таборування такої великої кількості людей впродовж кількох днів на високому рівні. Стосовно фінансового забезпечення – то тут справи йдуть добре. З державного бюджету виділені понад один мільйон гривень на проведення міжнародного заходу, окрім того до співфінансування долучається й бюджет області. Тож зараз необхідно скоординувати усі свої дії причетних до проведення служб, аби продемонструвати хороший рівень організації», - наголосив Олександр Корнійчук.

null
Фото - прес-служба РОДА

Тож під час наради із причетними службами обговорили питання налагодження системи харчування, забезпечення резервного водопостачання, транспортного сполучення, роботи рятувальників, медиків.

Допомагати будуть й близько півтори сотні волонтерів.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews