На Рівненщину надійшло унікальне обладнання для операцій на серці

15.08.2019 22:43   Опубліковано : Любомир Тлумак
Джерело: RvNews

У рамках проекту Світового банку в Рівненську область із Сполучених Штатів Америки надійшло унікальне обладнання - електрофізіологічна лабораторія для проведення абляції WorkMate “Claris”.  За допомогою цієї системи у провідних країнах світу проводять операції по лікуванню різноманітних захворювань на аритмію.

- Інженери з Чехії уже завершили монтаж та інсталяцію обладнання. А на сьогодні, 15 серпня  уже заплановано проведення перших 3-х операцій по лікуванню аритмій різних ступенів, - розповідає керівник групи консультаційної підтримки проекту Світового банку на Рівненщині, екс-голова Рівненської обласної державної адміністрації  Сергій Рибачок.

Лікарі Рівненського серцево-судинного центру перейматимуть досвід провідних хірургів з Києва і готуються до самостійної роботи. Адже раніше в регіоні таких операцій не проводили.

 За матеріалами прес-служби Рівненського облуправління охорони здоров'я

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews