«Медова Мекка» і Млинів запрошують на «Медові гостини»

15.08.2019 23:48   Опубліковано : Любомир Тлумак
Джерело: RvNews

Бджолярі неспроста називають  Рівненщину «медовою Меккою». Адже і мед у нас  – особливий й особливі традиції бджолярства. В області офіційно зареєстровано майже 500 господарств, які займаються цією справою. А скільки аматорів-бджолярів! Що й важко підрахувати…


Також в Україні і за її межами відоме своєю солодкою продукцією Гощанське підприємство «Країна меду», де займаються заготівлею і переробкою меду натурального, а також його експортом до країн Євросоюзу, США,  Ізраїлю та інших держав. Торік на світові ринки гощанці поставило продукції на загальну суму понад 5 мільйонів євро. З таким результатом ТзОВ «Країна меду» входить в десятку найбільших експортерів меду в Україні.

Розповідає керівник Рівненської обласної Спілки пасічників Андрій Тимощук:

- Бджільництво цікаве для Рівненщини ще й з точки зору туризму. Адже в області реалізується проект «Медове коло». Це екологічний туристичний 250-кілометровий маршрут визначними місцями 5-ти районів: Рівненським, Костопільським, Березнівським, Корецьким і Гощанським. Своєрідною «родзинкою» маршруту є бортництво - як давній вид бджільництва, який ще зберігся на Рівненщині.

А вже цієї неділі, 18 серпня на "Медові гостини" запрошує Млинів. На мистецькому святі, що по праву можна назвати візитівкою не лише цього старовинного селища, на гостей з інших районів не лише Рівненщини, а й інших областей чекатимуть смачні частування, цікаві виставки медоварів, народних умільців та інші цікаві і незабутні заходи.

Тож ласкаво запрошуємо до Млинова!

От би тільки погода не підвела. Але організатори свята меду обіцяють, що будуть готові до будь-яких несподіваних сюрпризів, на які такий багатий останній місяць цьогорічного літа.

За матеріалами Рівненської обласної Спілки пасічників    

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews