З початку року ЦНАПи Рівненщини надали понад 300 тисяч послуг

17.08.2019 10:44   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

Лише за перше півріччя цього року 22 ЦНАПи області надали 303 тисячі адміністративних послуг. А це майже на 40 тисяч сервісів більше за аналогічний період минулого року.

За словами директора департаменту економічного розвитку і торгівлі Рівненської облдержадміністрації Костянтина Мокляка, в області утримується позитивна тенденція до збільшення та розширення кількості послуг.

«З 2018 року Рівненщина є учасником Програми «U-LEAD з Європою». Вона передбачає створення нових або модернізацію діючих ЦНАПів. Тож, у її рамках в області заплановано осучаснити 5 вже працюючих центрів. Серед них приміщення в об’єднаних громадах з центрами у Радивилові, Вараші, Милячах та Клевані, а також у місті Дубно. В окремих з них облаштують віддалені робочі місця. Окрім того, заплановано створити 17 нових центрів», - коментує Костянтин Мокляк.

Це дасть можливість ще більше наблизити адміністративні послуги до мешканців, у тому числі й з віддалених населених пунктів громад, зробити їх доступними та більш якісними.

Серед найпотужніших залишається Центр надання адміністративних послуг у Рівному.

У департаменті відзначають, що особливу увагу Програма «U-LEAD з Європою» приділяє розширенню переліку послуг, зокрема з державної реєстрації актів цивільного стану, прав на нерухомість, землю, місця проживання та надання паспортних послуг. Важливими є й сервіси, що стосуються соціального захисту – призначення державних допомог, житлових субсидій, пенсійних адміністративних послуг тощо.

Разом з тим, налагодження ефективної системи надання адмінпослуг – це ще й додаткові кошти, якими наповнюються бюджети. Адже від надання окремих сервісів адміністративний збір зараховується до місцевої казни.

За матеріалами РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews