Вікторія Дайвер

Вікторія Дайвер

дописувачка, блогерка

Пасічник: «Солодка» професія, копітка праця, натхненна радість

19.08.2019 20:13   Автор : Вікторія Дайвер
Джерело: TeNews

А серпень справді пахне медом. Це пора викачування меду з вуликів. Здається, самі бджоли своїм дзижчанням звертаються до людей: « А скуштуйте-но цього неповторного дару».  Тому закономірно, що бджолярі відзначають своє професійне свято цього місяця. Починаючи з 1997 року, 19 серпня в Україні – день Пасічника.

«Приборкувачі бджіл» - так теж їх можна називати – завзяті та  працьовиті, як і бджілки. На перший погляд їхня праця може здаватися простою, але насправді копітка та нелегка, бо вимагає багато часу та сил, неабиякої уваги та турботи про комах. Треба стежити за їх здоров’ям, загальним станом вуликів, вишукувати місця для медозбору, і навіть відмовитися від шкідливих звичок (не виносять запахів тютюну та алкоголю) – і тільки тоді можна отримати якісний мед. Бджільництво приносить величезну користь людству. Адже мед та інші його продукти  не тільки вживають в їжу, а й використовують з лікувальною метою (для приготування  ліків, сеансів масажу та ін.) Мед недарма називають еліксиром життя. Він містить багато вітамінів та корисних речовин. Унікальний тим, що може зберігатись десятками років та не втрачати своїх корисних властивостей .У сезон медозбору мед прозорий рідкий та пахучий, відтак особливо спокусливо-апетитний. Тому обов’язково придбайте та скуштуйте саме такого свіжого меду з булочкою або скибкою хліба - смакота!

null

Усі пасічники, яких я знаю, займаються бджільництвом з натхненною радістю, за покликанням душі. І зауважують, що люди мають чого повчитися в бджіл: гуртуватися та разом працювати задля результату. Тож прислухаймося до цих слів.

Привітаймо знайомих бджолярів з їхнім святом, побажаймо щедрих медозборів! А нам усім – медового життя! Бо, як каже народна мудрість, де меди, там немає біди.

Для гарного настрою перегляньте також відеоінструкцію бджоляра Анатолія Назарука як боротися з сепаратизмом:

Вікторія Дайвер


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews