Народний артист України В'ячеслав Хім'як святкує 65-річчя

19.08.2019 21:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

Народний артист України В'ячеслав Хім'як, 19 серпня, відзначає 65-річчя. Свою творчість, на професійній сцені, іменитий тернопільський актор розпочав з Хмельницького драмтеатру де зіграв у прем'єрі вистави «Зрадник».

Сам же актор закінчив театральну студію при Київському українському драматичному театрі імені Івана Франка (1969, нині національний театр, клас Б. Мешкіса, М. Досенка) і філологічний факультет Тернопільського педагогічного інституту (1991, нині ТНПУ ім.В.Гнатюка).

Від 1974 р. — актор Тернопільського обласного музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка.

Від 1994 р. — художній керівник курсу на відділенні театрального мистецтва Тернопільського музичного училища.

Паралельно з творчою діяльністю він є автор більше 30-ти публікацій з проблематики театрального мистецтва та театральної педагогіки. Також, В'ячеслав Хім'як ділиться своїми знаннями зі студентами.

З 1999 р. В'ячеславу Хім'яку присвоїли звання професора кафедри педагогіки, а з 2009 р. є завідувачем кафедри театрального мистецтва Тернопільському педагогічному університеті ім. В. Гнатюка.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews