На Львівщині двоє дітей захворіли на правець

22.08.2019 17:24   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Status Quo

У Львівській області за 7 місяців 2019 року зареєстровано три випадки захворювання на правець, двоє з захворілих – діти, обидва заразилися через травми, які отримали при падінні з велосипеду.

Читайте також

Невакцинованих дітей можуть не допустити до навчання у школах

Про це повідомляє Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України, пише - Status Quo.

За 7 місяців в Україні зареєстровано сім випадків захворювання на правець. У Львівській області за 7 місяців 2019 року зареєстровано три випадки захворювання  на правець, в тому числі серед дітей - два випадки.

Серед дорослих захворів мешканець Пустомитівського району, віком 28 років, не щеплений проти правця більше 10 років. В нього мали місце ушкодження голови та спини (садна, забої), він пізно звернувся за медичною допомогою. Лікування проводилось в реанімаційному відділенні.

У Яворівському районі захворів хлопчик, віком 12 років, не щеплений проти правця більше 10 років. Напередодні хлопчик впав з велосипеда і отримав ушкодження рук та ніг (подряпини, садна, забої). За медичною допомогою не звертались, самостійно обробляли ушкодження антисептичними засобами. І тільки коли з’явились симптоми правця, звернулися за медичною допомогою.

Останній випадок зареєстрований 19 серпня у м. Львів. Захворів хлопчик віком 7 років, який не отримував профілактичні щеплення через відмову матері. При зборі епіданамнезу встановлено, що напередодні хлопчик впав з велосипеда і отримав ушкодження ніг (подряпини, садна, забої). За медичною допомогою не звертались, самостійно обробляли ушкодження антисептичними засобами. І лише коли з’являлись симптоми правця, звернулися за медичною допомогою. Лікування проводиться в реанімаційному відділенні, хворий знаходиться на штучній вентиляції легень.

Усім захворілим з лікувальною метою вводився протиправцевий людський імуноглобулін.

В цілому, у Львівській области захворюваність на правець реєструвалась в Городоцькому – 3 випадки, Яворівському - 2, Жовківському, Самбірському, Старосамбірському - по 1 випадку.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo