У Львові судитимуть військового, який побив солдата

23.08.2019 10:33   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Status Quo

ДБР завершило розслідування справи про побиття солдата, який втратив селезінку. Матеріали справи передали до суду.

Читайте також

У Самборі невідомий чоловік побив 13-річного хлопця
Львів’янину, який до смерті побив чоловіка, загрожує до 10 років ув’язнення
Львів’янину, який до смерті побив чоловіка, загрожує до 10 років ув’язнення

Про це повідомляє - Status Quo з посиланням на ZAXID.NET.

Колишнього військовослужбовця, який вдарив солдата і той втратив селезінку, судитимуть за статтею Кримінального кодексу «застосування насильства щодо підлеглого, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, що спричинило тяжкі наслідки». Йому загрожує позбавлення волі від семи до десяти років. Державне бюро розслідувань передало справу до суду.

Нагадаємо, у липні 2018 року у військовій частині А2943, розташованої у селі Старичі на Львівщині, під час навчального процесу старшина побив підлеглого солдата. В’ячеслава Явного госпіталізували. У районній лікарні м. Новояворівськ постраждалому видалили пошкоджену селезінку.

Міністр оборони звільнив старшину Сергія Ляпініна. Розслідування інциденту провадили слідчі теруправління Державного бюро розслідувань у місті Львові. Процесуальне керівництво здійснює військова прокуратура Львівського гарнізону.

«Досудовим розслідуванням встановлено: під час проведення занять з самопідготовки виконувач обов’язків головного старшини військової частини кулаком правої руки свідомо наніс удар солдатові у ділянку, де розташована селезінка; внаслідок таких дій солдат строкової служби отримав травму живота із розривом селезінки, що призвело до видалення травмованого органу», ‒ зазначено у висновках розслідування.

Обвинувальний акт скеровано до суду. За ч. 4 ст. 426-1 ККУ (застосування насильства щодо підлеглого, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, що спричинило тяжкі наслідки), колишньому військовослужбовцю загрожує позбавлення волі від семи до десяти років.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo