До кінця року кількість фільмів, знятих за підтримки Уряду, сягне 148

23.08.2019 17:13   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Кількість кінострічок, відзнятих за три роки в Україні за підтримки урядових програм відродження національного кінематографа, до кінця року сягне 148, повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. 

21 серпня Глава Уряду під час засідання Кабінету Міністрів України представив поточний стан справ в економіці, соціальній сфері, сегменті освіти, медицини, оборони і окреслив основні пріоритети, які потрібно продовжити далі.

На думку Володимира Гройсмана, відродження кіно стало одним з найбільш успішних напрямків культурної політики чинного Уряду – разом із ініціативами «Малі міста – великі враження» та проєктами відродження історичних пам’яток. Причому кошти, направлені на реалізацію проектів у межах цих ініціатив, це не тільки урядова підтримка – через бюджетні субвенції та ДФРР, а й доходи регіонів, забезпечені в рамках децентралізації. Так, цього року «Малі міста – великі враження» – це 74 проекти на 41,3 млн грн. Відновлення історичних об’єктів – це 638 проєктів на понад 1 млрд грн.

Окрема увага – завершенню Меморіалу жертв Голодомору, Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні та Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр». Меморіал жертв Голодомору, як наголосив Володимир Гройсман, це справа честі для кожного українця. Проект потрібно реалізувати, завершити і перетворити цей Меморіал на великий культурний, історичний та просвітницький центр.

«Питання національної пам’яті має важливе значення. Це основа нашої держави і нашого народу», – додав Володимир Гройсман.

За матеріалами КМУ


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews