Рівненщина може отримати «нового» головного податківця

27.08.2019 14:51   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Задекларований новим керівництвом держави курс боротьби з корупцією та тіньовою економікою вселяє надію на економічне зростання країни та як наслідок покращення добробуту для кожного.

Реформа фіскальних органів та утворення окремих податкової та митних служб, за словами їх нових керівників, має на меті саме такі цілі. Очільник Державної податкової служби України Сергій Верланов запевняє у тому, що всі посадовці керівної ланки як центрального апарату ДПС, так і територіальних органів пройдуть перевірку для того, щоб не допустити до роботи людей, які мають сумнівну репутацію та яким не притаманна доброчесність та професіоналізм. Однак, чи співпадуть слова із реальними діями, покаже час.

Наразі теренами Рівненщини ходить інформація про те, що «новим» керівником обласної податкової служби може стати начальник Рівненського управління Михайло Калитюк, який має замінити на такій посаді Дмитра Зайцева.

До слова, це вже не перша його спроба очолити відомство. У 2014 році він виконував обов’язки начальника Головного управління Міндоходів у Рівненській області, однак остаточного призначення не відбулося.

Здійснивши пошук в мережі Інтернет про Михайла Калитюка, пошуковик видає лише дані декларацій та інформацію про те, що він керівник податкової інспекції, що дає на перший погляд враження про нього, як про людину з хорошою репутацією, одна це лише на перший погляд.

Наприклад пошуковик не видає інформацію про те, що Михайло Калитюк працює на керівних посадах в податкових органах з 1997 року. Вмінню останнього «перевзуватись» може позаздрити кожен, адже займати такі посади при владі президентів Кучми, Ющенка, Януковича, Порошенка може далеко не кожен. Чи вдасться йому змінити окрас в черговий раз, покаже час.

Обіймаючи такі високі посади протягом значного часу Калитюку вдалось обзавестись елітним маєтком вартістю приблизно пів мільйона доларів США, а також впливовими друзями серед яких біглий бізнесмен Гута, міський голова Рівного Хомко, перший заступник обласного прокурора Ольшанецький, Голова Апеляційного суду Полюхович, екс-губернатор Чугунніков, і це далеко не весь список, а також дороговартісним хоббі – полюванням.

Як на скромну зарплатню держслужбовця можна вести розкішний образ життя, велика таємниця.

А ось і власне авто, яке задеклароване держслужбовцем, ринкова вартість якого на момент його придбання складала 37 000 дол. США.

null
 

Також чиновником задекларовано:

- будинок площею 132 м.кв. – ринкова вартість якого приблизно 65 тис. дол. США;

- будинок 126 м.кв. - приблизно 50 тис. дол. США;

- три земельні ділянки загальною площею – 2 186 метра квадратних.

null
 

 

null
 
null
 

 

null
 

 

Цікавим є також той факт, що діючого очільника ДФС області Дмитра Зайцева пов’язують із Віталієм Чугунніковим, у якого він був помічником, коли той був народним депутатом VII скликання.

null
 

Вказане свідчить про те, що пану Чугуннікову може вдатись втримати контроль над рівненською податковою.

Одним із основних мотивів бажання зберегти вплив називають необхідність захисту своїх активів, зокрема приватного підприємства «Укр-Ком», яке дивними чином маючи великі обороти, дуже мало платить податків.

null
 

Чи буде Михайло Калитюк сумлінно виконувати свої обов’язки по відношенню до свого покровителя, або ж нас чекають «подвійні стандарти», де одним можна не платити податки а інші повинні платити вдвічі більше – питання риторичне.

Джерела в обласній прокуратурі говорять що Михайло Калитюк неодноразово був фігурантом кримінальних проваджень, однак до відповідальності його не вдалось притягнути в силу його зв’язків.

Зокрема, кримінальне провадження N 42017180000000033 за ч. 3 ст. 368 ККУ (Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, -

карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.), покарання за яке Калитюк зміг уникнути.

Підсумовуючи сказане, призначення Михайла Калитюка на посаду очільника податкової служби Рівненської області не буде кроком вперед у подоланні корупції, а навпаки призведе по розчарування серед мешканців області у сподіваннях на позитивні зміни.

Ну і, насамкінець, для молодих і вродливих дівчат, які планують поєднати своє життя із роботою в податковій службі Рівненької області невеличке застереження. Наші джерела - колеги по роботі Михайла Калитюка натякають на слабкість останнього по відношенню до осіб жіночої статі. Враховуючи частоту сексуальних скандалів на Рівненщині, це дуже можливо.

Автор: Василь Сидоренко

 

 

 

 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews