У Здолбунові рятувальники провели тактико-спеціальні навчання

28.08.2019 11:13   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело: ГУ ДСНС Рівненщини

27 серпня в м. Здолбунів рятувальники 18-ї державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС у Рівненській області провели тактико-спеціальні навчання з ліквідації умовної пожежі в будівлі Здолбунівського будинку-інтернату.

Відповідно до тактичного задуму навчань, внаслідок короткого замикання електромережі в приміщенні холу біля електрощитової виникла пожежа.

Персонал об’єкту, повідомивши Службу порятунку «101» про надзвичайну подію, розпочав боротьбу з вогнем первинними засобами пожежогасіння і евакуацію людей та матеріальних цінностей. Прибувши до місця пожежі вогнеборці задіяли на гасіння умовної пожежі водяний ствол. Завдяки злагодженим діям умовну пожежу вдалося ліквідувати протягом 20 хвилин.

До навчань було залучено 10 чоловік персоналу та 1 одиниця техніки служб цивільного захисту, карета швидкої медичної допомоги, а також автомобіль аварійної газової служби.

Як зазначив керівник проведення навчань, начальник 18-ї державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Рівненській області підполковник служби цивільного захисту Олег Голодько:

«В ході проведення тактико-спеціальних навчань були відпрацьовані дії працівників Держслужби з НС в організації та проведенні пошуково-рятувальних робіт, гасіння пожеж на об’єктах з масовим перебуванням людей, а також на практиці перевірено знання персоналу об’єкту  щодо дій у разі виникнення пожежі. Проведення таких спільних навчань є запорукою злагодженої роботи служб цивільного захисту району при виникненні реальних екстрених ситуацій, що в підсумку дозволить їх успішно ліквідувати з мінімальними матеріальними збитками, а найголовніше - не допустить загибелі та травмування людей».

За матеріалами ГУ ДСНС Рівненщини


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ГУ ДСНС Рівненщини