У Тернополі поклали квіти до пам’ятника Івану Франку з нагоди дня народження письменника

28.08.2019 14:13   Опубліковано : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

У Тернополі вшанували Івана Франка  з нагоди 163-ої річниці з дня його народження. Урочистості відбулися біля пам’ятника письменнику. Там виступили Тернопільський хор національно-патріотичної пісні «Заграва», Народний аматорський хор “Дзвони пам'яті” Тернопільського обласного відділу Союзу українок, за заході зачитували твори Франка та його відомі вислови.

Вшанувати письменника прийшли діячі культури Тернополя, місцева влада, учні Тернопільської Української гімназії ім.. Івана Франка та громада міста.

«Я прийшла покласти квіти до пам’ятника Франку, оскільки це мій улюблений письменник. Він для мене особливий, адже його твори сповнені глибокого змісту і з них я черпаю багато мудрості, корисних порад та життєвої науки. Франко нас вчить рухатися вперед, не лінуватися працювати і розвиватися, бути тим каменярем, який може подолати усі труднощі і перешкоди, та все ж дійти до свої мети», - розповідає тернополянка Галина Комарівська.  

Іван Якович Франко народився 27 серпня 1856 року у селі Нагуєвичі на Львівщині. Знаменитий український письменник, поет, публіцист, перекладач, учений, громадський і політичний діяч. Доктор філософії (1893), дійсний член Наукового товариства імені Шевченка (1899), почесний доктор Харківського університету (1906). Творчістю займався понад 40 років. Був також знаний як мистецтвознавець, етнолог і фольклорист, історик, соціолог, політолог, економіст і філософ. Його творчий доробок, писаний українською (більшість текстів), польською, німецькою, російською, болгарською, чеською мовами, за приблизними оцінками налічує кілька тисяч творів загальним обсягом понад 100 томів. За життя письменника йлшл твори вийшли у світ більш як у 220 його книгах та брошурах, в тому числі понад 60 збірок його оригінальних і перекладних творів різних жанрів. Він був одним із перших професійних українських письменників, який заробляв на життя літературною працею. Помер Іван Франко 28 травня 1916 року на Львівщині.

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Катерина Богуславська


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews