Унікальні історичні будівлі Тернополя на картинах видатного художника

29.08.2019 08:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Т1 Новини

Будівлі, які зруйнували півстоліття тому, досі живуть на полотнах тернопільського художника Євген Удін. «Крізь роки, крізь століття, Тернополе, – живи» - це серія картин, намальованих художником впродовж пів сотні років життя у нашому місті. Сам він називає їх історією Тернополя в картинах. Чоловік народився у Донецьку, навчався у Чернівцях та Львові, а до Тернополя переїхав у 24 роки. Каже, тоді, у 60-ті, наше місто одразу надихнуло його на творення нових робіт. 

Дружина художника розповідає, ці картини навіюють у неї приємні спогади з дитинства та юності. Адже на них зображено пам’ятки архітектури та місць, які з плином часу змінили своє обличчя. 

До Дня міста у Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці відкрили першу частину експозиції, а саме картини намальовані у 60-х роках. А вже після свята тут з’являться полотна, намальовані художником у 70-80-ті роки. Євген Удін каже, в цих роках багато малював масив «Дружба», який активно розбудовували.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Т1 Новини