Як стрес псує твоє сексуальне життя

31.08.2019 00:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: tochka.net

Стрес на роботі, на жаль, не залишається в межах офісу, а переслідує нас тінню і по дорозі додому, і в спальні. Тим, хто знімає стрес сексом, дуже пощастило, адже це: а) корисно; б) приємно; в) точно краще, ніж алкоголь.

Але стрес не тільки забирає безліч сил, коли ми починаємо з ним боротися (якщо ти п'єш седативні і заспокійливі, то вганяєш себе в сонний і розслаблений стан, готові посперечатися, що такі препарати не дуже схожі на афродизіаки).

Обговоримо як стрес впливає на секс і спробуємо зрозуміти, як з цим боротися.

Стрес - це психологічна реакція організму на подразники, які впливають на тебе щодня. Якщо тобі знайоме слово "дедлайн", ти не часто можеш дозволити собі змінити обстановку і (банально) не висипаєшся - швидше за все, ти теж схильна до стресу.

Стрес з психологічної проблеми легко переростає у фізичну. Можуть початися справжні проблеми з апетитом, сном, виникає загальне ослаблення організму і безліч інших симптомів, які переростають в дратівливість або апатію.

Не дивно, що в такому стані ти не в силах не те щоб займатися сексом, але і думати про любовні втіхи в принципі.

Так чому ж стрес небезпечний для твого сексуального життя?

Ви з партнером віддаляється

Ти все частіше віддаєш перевагу мовчки переглядати улюблений серіал від Netflix і все рідше обговорюєш з партнером то, що тебе хвилює.

Що робити? Не закривайся від того, хто може допомогти тобі і не бійся говорити про проблему відверто. Це допоможе налагодити контакт і подарує надію на те, що незабаром ви знову зможете роздягати один одного.

Ти менше фантазуєш і пригнічуєш інстинкт задоволення

Багато сексологи вважають, що при стресі у нас спрацьовує інстинкт самозбереження, в той час як інші інстинкти йдуть на другий план.

Що робити? Влаштуйте імпровізоване романтичне побачення, сходіть на масаж для пар або просто подивіться порно разом.

Стрес - причина незадоволеності своїм зовнішнім виглядом

Обличчя сіріє, вага змінюється (ти або їси занадто багато, або занадто мало), а від втоми просто валишся з ніг. Звичайнр, твоє відображення в дзеркалі вже не так сильно радує тебе і ти не знаходиш себе привабливою для партнера.

Що робити? Домовтеся з партнером займатися спортом разом, це допоможе виробляти гормони, які відповідають за відчуття привабливості. Якщо на спорт у вас немає часу - займайтеся сексом при вимкненому світлі або при свічках.

Стрес може провокувати депресію

А депресія не спонукає ні до занять сексом, ні до занять спортом, ні до нормальної життєвої діяльності в принципі.

Що робити? Звертатися до психотерапевта і отримувати комплексне лікування складного психологічного стану. Подорожником і молитвою такі речі не лікуються.

Тривожні ознаки стресу або депресії найкраще усуваються фахівцями. Не забувай про те, що стрес - це не нежить. Більше відпочивай і висипайся!


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: tochka.net