Наймолодшим рівнянам розповіли про їхні права

03.09.2019 10:13   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело:

Другого вересня, коли літо і канікули позаду, а попереду насичене шкільне життя, фахівці юстиції вирішили проінформувати першокласників про їхні права.

В рамках реалізації правопросвітницького проєкту «Я МАЮ ПРАВО» та з нагоди відзначення Дня знань, провідний спеціаліст відділу персоналу Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Романець Христина для учнів першого класу Соснівського НВК «Гімназія ЗОШ I ступеня» провела урок «Я маю право!». Першокласники залюбки познайомились з картою «Прав дитини» та спільно її проаналізували.

У ході зустрічі першокласники дізналися, що основоположним документом, який присвячений правам дитини є Конвенція з прав дитини, прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 20 листопада 1989 року. Наша країна ратифікувала цей документ 27 вересня 1991 року. Найголовніші права, які виділяє Конвенція – це: усі діти мають право на життя разом зі своїми батьками, їхнє постійне піклування і турботу. Однак, діти мають не тільки знати про свої права, а й вміти їх захищати.

В ході обговорення, юні школярі дізналися про підлітків-правозахисників, які не побоялися заявити всьому світу про проблеми, з якими вони стикаються, і намагаються їх вирішити усіма не дитячими силами.
Насамкінець, діти отримали практичні поради щодо захисту своїх прав, поділилися, якими правами вже користуються, та подякували за такий цікавий та пізнавальний урок.

Бажаємо, щоб старт нового навчального року був успішним для всіх: педагогів, школярів, їхніх батьків. Цікавого та пізнавального шкільного життя!

За матеріалами https://rivnejust.gov.ua


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: