Верховна Рада обмежила недоторканність народних депутатів України з 1 січня 2020 року

03.09.2019 14:27   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: radiosvoboda.org
Верховна Рада України скасувала депутатську недоторканність. Це рішення підтримали 373 народні депутати.

Народні обранці проголосували за Проект Закону про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України). Недоторканність має бути скасована з 1 січня 2020 року. 

Нагадаємо, під час першого засідання Рада схвалила скасування недоторканності у першому читанні. Щоб ухвалити закон в цілому, депутатам потрібно було підтримати його 300 голосами.

Законопроєкт про обмеження депутатської недоторканності був зареєстрований у парламенті попереднього скликання п’ятим президентом Петром Порошенком. Він пропонує виключити зі статті 80-ї Конституції України положення, яке гарантує парламентарям депутатську недоторканність і неможливість бути притягнутими до кримінальної відповідальності без належної згоди Верховної Ради.

Конституційний суд України у червні 2018 року визнав цей законопроєкт конституційним.

Водночас Конституція й надалі гарантує, що народні депутати не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання у парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп.

За матеріалами https://www.radiosvoboda.org


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: radiosvoboda.org