Розкішну колекцію одягу створили студенти Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола

05.09.2019 11:43   Опубліковано : Олена Мудра
Джерело: TeNews

1 вересня у День знань у парку ім. Т. Шевченка на сцену, як на подіум, піднялись молоді люди у розкішному вбранні. Кольори білий, червоний та чорний. Довгі до підлоги плаття, чоловічі костюми оздоблені різноманітною вишивкою. Крій - відносить думками до часів середньовіччя, але навіює романтичний настрій. Такий одяг носили б монарші особи, але створили його студенти учасники "Театру мод" Галицького коледжу імені В'ячеслава Чорновола. Свою колекцію називають "Спадок поколінь" - це їх четверта колекція у стилі "Етно".

Оксана Грицай, керівник "Театру мод": "Концепція колекції: використовувати елементи вишивки та декору Борщівщини. Колекція складається з 5-и моделей. Кожна модель задекорована різними стилями вишивки даного регіону: можна побачити різні техніки вишивки - хрестик, гладь, бісер. До кожної моделі підібрані аксесуари у вигляді брошей та намиста. Поєднання сучасних лекал та новітніх матеріалів з автентичними зразками декорування одягу вилилися у створену колекцію. Мета таких проектів ознайомити допитливу та прогресивну молодь з спадком наших пращурів, кодом нації, символом нашої ідентичності - вишиттям."

Наталя Мудра-Бойчук, дизайнер: "Наталя Мудра, дизайнер-видавець коледжу: "Ми вирішили, шо світлини саме з цієї колекції одягу стануть основою для календаря. Ніхто не залишається байдужим від такої краси. У неділю колекцію презентуватимуть на фестивалі "У Борщівському краї цвітуть вишиванки.""

Ідея проекту Оксана Грицай, конструктор Наталія Бончук (викладачі спецдисциплін спеціальності «Моделювання та конструювання одягу» коледжу), пошиття, вишивка студенти відділення дизайну, учасники студії "Театру мод" Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Михайло Урбанський


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews